img

img

img

img

img

כיצד סין הכשילה את עסקת אינטל-טאוור

NTD

17 באוגוסט 2023 |

| עסקים

avator

העסקה של אינטל ויצרנית השבבים הישראלית, טאואר סמיקונדוקטור בשווי 5.4 מיליארד דולר — נכשלה.

באופן מפתיע, אינטל עצרה את העסקה לאחר שלא הצליחה לקבל אישור מהרגולטורים הסיניים.

כיצד קרה שהמשטר הסיני הצליח לעצור את העסקה?

הפרטים בכתבה.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

חדשות על מלחמת השבבים בין ארה"ב וסין. הרכישה האחרונה של אינטל, ענקית השבבים האמריקנית, נכשלה לחלוטין. מועד השלמת העסקה בשווי 5.4 מיליארד דולר שחלף, מוביל חזרה לסין. התאגיד עצר את התוכנית עם יצרנית השבבים הישראלית טאואר סמיקונדוקטור לאחר שלא הצליח לקבל אישור מהרגולטורים הסיניים.

"מוזר שיחסמו את העסקה, הייתי אומר שהסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא שהממשל בסין רוצה לנקום בממשל ארה"ב ובעסקים בארה"ב בשל הסנקציות שהטילה ארה"ב על יצוא טכנולוגיה לסין".

אינטל קיוותה להגביר את ייצור השבבים שלה באמצעות רכישת יצרנית השבבים הישראלית. ההסכם נחתם ב-2022 ובמבט חטוף לא היווה איום על הכלכלה השנייה בגודלה בעולם. ביטול העסקה מגיע עם חשבון משלו ועולה לאינטל למעלה מ-350 מיליון דולר. עם דיווח החדשות, מניית טאואר מוליכים למחצה צנחה ורשמה ירידה של 11% ברשימת המניות הנסחרות בארה"ב. באשר לשאלה מדוע ענקית טכנולוגיה אמריקנית זקוקה לאישור סין:

"חוק ההגבלים העסקיים הזה מחייב שכל העסקים הזרים הפועלים בסין, עסק גדול שנמצא בסין, חייב לקבל את אישור הממשלה לכל מיזוג או רכישה. לשניהם יש עסקים הפועלים בסין אז זו הסיבה שהם כפופים לאישור רגולטורי על ידי ממשלת סין".

בשנת 2022 בייג'ינג הרחיבה את חוק ההגבלים העסקיים שלה בפעם הראשונה מזה 14 שנה. ה-ACT (החוק עידוד ההשקעות בשבבים האמריקני, CHIPS Act) נותן לבייג'ינג סמכות רבה יותר להטיל עונשים או תקנות על חברות הפועלות בתוך סין.

ישראל | סין | עסקים |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל