img

img

img

img

img

מומחה: יזמית הנדל"ן הענקית הסינית אוורגרנד — "גופה מהלכת"

NTD

20 באוגוסט 2023 |

| עסקים

avator

"אוורגרנד", יזמית הנדל"ן הענקית הסינית, הנמצאת בימים אלה בחובות כבדים ביותר, הגישה בקשה להגנה מפני פשיטת רגל בניו יורק.

הליך זה יאפשר ל"אוורגרנד" להגן על נכסיה בארה"ב תוך שהיא מנסה לגבש תוכנית לפריסת החובות עם נושים.

כתב התוכנית NTD Business, דון מא שוחח עם אנליסט מומחה לסין כדי לשמוע את דעתו לגבי סיכוי החברה לשרוד.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

נמצא איתי כעת לדון בהערכת מצב על אוורגרנד, בריאן מקארתי, אנליסט לענייני סין ואסטרטג ראשי ב-Macrolens חברה לניתוח אסטרטגיה כלכלית ותובנות שוק.

– דיברנו כאן הרבה על משבר הנכסים בסין. אוורגרנד מגישה בקשה להגנת מפני פשיטת רגל אבל אני חייב לעשות הבחנה – היא לא הכריזה רשמית על חדלות פירעון. אז בתור התחלה, פשוט תן לנו את התובנות הכלליות שלך, מה אתה חושב על זה?

– אוורגרנד פשוט ממשיכה לצלוע. מכל הדיווחים עולה כי האג'נדה העיקרית שלה היא לנסות להשלים בניית חלק מהדירות מתוך אלפי היחידות ששולמו על ידי אזרחים סינים ועדיין לא הושלמו ולא נמסרו לקונים. אוורגרנד ממשיכה במשימה הזו. הליך הגשת פשיטת רגל היא לדעתי רק סוג של מהלך טכני להגביל את יכולת הנושים לתבוע את החברה להונג קונג – שם נכון לעכשיו מתקיימים דיונים עם בעלי אג"ח לגבי מי יקבל מה, ואני חושב שבשורה התחתונה אף אחד לא יקבל הרבה מכלום, מה שברור כבר במשך חודשים רבים.

– סעיף 15 לחוק מיסוי מקרקעין ככל הנראה מגן על הנכסים [של חברה זרה] בארה"ב בזמן שהיא מגבשת תוכנית לפריסת חובות, זהו נוהל נורמלי. מה התגובה שלך לזה? האם זה משהו רגיל?

– כן, אינני חושב שזה באמת משפיע על איך אנחנו צריכים לראות את אוורגרנד שהיא כמו גופה מהלכת כבר הרבה חודשים. עכשיו מתגבשת עסקה כלשהי והנושים ימצאו את עצמם עם איזה נכס ששווה אולי 10% מאחזקות האג"ח שלהם במונחים של ערך נקוב.

– אז אני מניח שאף אחד לא היה מופתע מזה. אתה חושב שאוורגרנד יכולה לחזור בהצלחה באמצעות תוכנית הארגון מחדש של חובותיה?

– לא, לא. אני חושב שיעזרו להם לאורך כל הדרך בתקווה שיוכלו להשלים חלק מאלפים רבים של דירות ריקות שעבורן קיבלו תשלום ועדיין לא נמסרו. לכן הממשלה הסינית משתדלת למנוע תסיסה חברתית נרחבת, למנוע תסיסה חברתית. אני חושב שהיקף חבילת החילוץ ליזמים ממונפים בצורה שערורייתית מהסוג הזה, שנכשלו. אתה יודע, המספרים המעורבים בכשלים אלה שעליהם אנחנו מדברים, אוורגרנד הפסידה 80 מיליארד דולר במשך 6 חודשים. אני חושב שהיקף חבילת החילוץ… יינתן להם מימון מספיק להשלמת בניית הדירות שעבורן שילמו בעלי הדירות. לכן הממשלה תצטרך לתמוך בהם במידה מסוימת כדי שזה יתבצע. מעבר לזה אני בספק אם תהיה חבילת חילוץ כלשהיא למישהו, אני מתאר לעצמי שהם יימחקו, ייסגרו או אולי יצלעו כמו קליפה של מה שהם היו בעבר. אבל הישויות האלה לא יחזרו. אני חושב שהבנקים המקומיים והנושים יצטרכו לספוג הפסדים.

– תובנה חשובה בריאן. תודה רבה.

– תודה על האפשרות להתעדכן איתך.

סין | עסקים |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל