img

img

img

img

img

השיטפונות הקשים בסין — קורבנות רבים

NTD

9 באוגוסט 2023 |

| סין

avator

המשטר הקומוניסטי הסיני עדיין לא פרסם את מניין ההרוגים הרשמי, בעקבות סופת הטייפון "דוקסורי" שפגעה במדינה.

לפי הדיווחים, יותר מ-800 ערים סבלו מהשיטפונות, יותר מ-1.2 מיליון תושבים פונו מבתיהם.
בסרטונים שהתפרסמו במדיה החברתית, נראות גופות נטושות ברחובות.

במספר ערים פרצו מחאות של אזרחים בדרישה לפיצויים ועל רקע טענות קשות על חוסר טיפול ראוי של הרשויות באסון. יש גם המאשימים את המשטר בניתוב מכוון של זרם השיטפונות לערי השדה כדי לצמצם נזקים לעיר הבירה, בייג'ינג.
גורם בכיר במפלגה הקומוניסטית באחת הפרובינציות עורר זעם של האזרחים כשאמר ש"ערים השוכנות במורד הזרם, מסביב לבייג'ינג צריכות לשמש כחפיר עבור הבירה".

אנא שימו לב, חלק מהצילומים בכתבה עלולים להיות קשים לצפייה.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

על פי הדיווחים, בסרטונים שהתפרסמו במדיה החברתית, נראים גופותיהם של קורבנות השיטפון בסין. רבים נראו נטושים ברחובות, חלקם נראו קבורים בבוץ. השיטפון הרס גם חוות. גופות של בעלי חיים נראו מוטלות ברחובות. גוברים החששות מפני מחלות מדבקות בהתחשב במזג האוויר החם. הניצולים הזדעזעו כשראו מה עלה בגורלם של בתיהם. אחד הניצולים אמר שימים מרים יותר עומדים בפתח.

"אני באמת מקווה שכולם יוכלו להבין שהקשיים שלנו רק התחילו. ברגע שחולצנו הזמנים הקשים ביותר עוד לפנינו. תושבים מקומיים רבים אומרים שהם מאמינים שהיו גורמים אנושיים שתרמו לשטפונות הרות אסון. מחאות מתפרצות בערים סיניות שנפגעו קשות מהשטפונות האחרונים".

תושבים מקומיים מביעים את כעסם על ההפסדים ועל הדרך שבה הרשויות המקומיות טיפלו בשטפונות. הנה הפרטים. תושבי העיר באו-דינג שבצפון סין צעדו ביום ראשון מול ממשל המחוז בדרישה לתשלום פיצויים על ההפסדים שלהם. הרשויות המקומיות פרסו כוחות משטרה מיוחדים כדי לדכא את ההמון. בסרטון שהתפרסם במדיה החברתית נראים שוטרים מכים באגרופים מפגין בלתי חמוש, וזו אינה תקרית בודדת! נראה שחלק מהתושבים גם מוחים על האופן שבו השיטפונות סוקרו בתקשורת הממלכתית הסינית המאשימה את איתני הטבע.

מחאות פרצו מול בניין הממשל המקומי בעיר בא-ג'ואו שבפרובינציית חביי. מספר מפגינים נראו אוחזים בשלט שעליו נכתב: "החזירו לי את הבית שלי". מי השיטפון שהוזרמו הם ללא ספק הגורם, אך המק"ס (מפלגה קומוניסטית סינית) הטילה את האשמה בגשמים. וואנג ווי-לואו מומחה סיני להידרולוגיה מפריך את הטענה. המשטר הסיני מיומן בלהאשים את הטבע כמקור לכל האסונות. הם אומרים שהגשם הציף את העיר שלך. צוות הבנייה שנשלח על ידי הממשלה עשה שם חפירות – זה גורם אנושי.

בסרטון וידאו בהילוך מהיר אפשר לראות שאף על פי שהגשם לא היה עז, מפלס המים עלה במהירות בתוך פחות מ-30 דקות. מה שמרמז על כך שהמים הגיעו ממקום אחר. אם הייתם חופרים פתחים סמוך לגדות הנהר, מי השיטפונות מהנהר היו עולים על גדותיהם, ומנתבים מחדש את מי השיטפונות מהנהר לחוות, לאזורי מגורים, לכפרים או למה שמכונה "אזורי שיטפון ייעודיים". זו גם סוג של הזרמת שטפונות וניתובם. בתנאים הטבעיים, מי שטפונות מנהר יונג-דינג לא היו זורמים לתוך העיר ג'ואו-ג'ואו. וונג אמר ששיחרור והזרמת מי שטפונות וניתובם היא אסטרטגיה נפוצה ברחבי העולם, אבל הוא הדגיש את ההבדל בין סין למדינות אחרות. מדינות אחרות מקימות אזורי שיטפון יעודיים מסוימים שבהם אין תושבים. גורם בכיר של המק"ס בפרובינציית חביי עורר זעם כשאמר שערים השוכנות במורד הזרם מסביב לבייג'ינג צריכות לשמש כחפיר עבור הבירה.

פרובינציית חביי היא אחד האזורים שנפגעו הכי קשה. רבים מאמינים שזה בגלל שהרשויות שיחררו את מי השיטפונות והזרימו אותם לערים הקטנות יותר במאמץ להגן על עיר הבירה בייג'ינג. זאת, למרות העובדה שחביי מאוכלסת בצפיפות רבה. מאות אלפי תושבים בבא-ג׳ואו איבדו את בתיהם בן לילה. תושבי הכפר באזור מתמודדים עם מחסור במזון. חלקם נאלצו לצלול במים כדי לדוג. כמה רשויות מקומיות הודו שקיבלו הוראות לשחרר מים מהמאגרים. נתונים רשמיים מראים שהשערים של לפחות 7 מאגרי מים נפתחו בחביי. נכון ליום שני, השטפונות גרמו נזק לכמעט 3.4 מיליון בני אדם.

מבט על סין עם טיפאני מאייר | סין |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל