img

img

img

img

img

עוד חברות זרות עוזבות את סין

NTD

11 בספטמבר 2023 |

| סין

avator

גורמים רשמיים בארה"ב ובכירים במגזר העסקי אומרים כי התנתקות מסין תהיה טעות גדולה. בה בעת נראה כי עוד ועוד חברות ומשקיעים זרים מוציאים את כספיהם ואת עסקיהם מסין.

בין ההודעות האחרונות בנושא: בית ההשקעות האמריקני "בלאקרוק" שהכריז על תוכניותיו לסגור קרן השקעות בסין בהמשך השנה, "אפל" שמעבירה חלק מייצור האייפון שלה להודו ויצרנית הרכב "מאזדה" שמחזירה חלק מייצור החלקים שלה ליפן.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

מזכירת האוצר ג'נט ילן אמרה לוועדת בית הנבחרים ביוני כי הפסקת הסחר עם סין תהיה "הרת אסון". היא המשיכה ואמרה: "להוריד סיכון? כן. להתנתק? בהחלט לא!"

מנהיגים מה-G7, ארגון המאגד כמה מהכלכלות החזקות בעולם, פרסמו במאי הצהרה דומה. מנכ"לית חברת ההשקעות Fidelity, אן ריצ'רדס, תיארה בתחילת השנה את הרעיון כהרסני לכלכלה העולמית. אך נראה שחברות לא הבינו את המסר. בית ההשקעות האמריקני "בלאקרוק" הכריז על תוכניותיו לסגור קרן השקעות בסין בהמשך השנה. חברות אמריקניות גדולות מעבירות את הייצור שלהן למקומות אחרים.

"אפל" מעבירה חלק מייצור האייפון שלה להודו, יצרנית הרכב "מאזדה" מחזירה חלק מייצור החלקים שלה ליפן. חברות מערביות אחרות עושות את אותו הדבר. יצרנית המיקרו-שבבים הטיוואנית TSMC ממקדת את התרחבותה בטייוואן מולדתה ומכינה את השטח לבניית מפעל חדש באריזונה. מדוע הם ממהרים לעזוב?

"אנו רואים אותם מתנתקים מסין, כי הם מבינים שהמפלגה הקומוניסטית הסינית (מק"ס) כבר החלה בתהליך התנתקות, והחברות האמריקניות רוצות להתנתק בתנאים שלהן ולא בתנאים של המק"ס".

3 שנים של סגרים מחמירים הביאו את הכלכלה בסין לעצירה מוחלטת, והשוק מתקשה להתאושש מאז פתיחתה מחדש של סין לאחר המגפה. נוסף לכך, פשיטות על משרדים של חברות מערביות בסין, והתיקון שהוכנס בסין לחוק סיכול הריגול, החמירו והגבירו את הסביבה העוינות לעסקים הזרים, ויצרו מגמה שכרגע לא מראה סימני האטה.

מבט על סין עם טיפאני מאייר | סין | עסקים |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל