img

img

img

img

img

קריסת השווקים — עדכונים ופרשנות

NTD

6 באוגוסט 2024 |

| כלכלה

avator

ב-5 באוגוסט השווקים בארה"ב ובעולם צנחו באופן חד, כאשר מדד הנאסד"ק ירד בכמעט 4%.

בין הסיבות: דוח תעסוקה מאכזב בארה"ב, עליית הריבית ביפן וחששות ממיתון עולמי. מניות מגזר ההייטק ירדו באופן חד במיוחד.

כעת נרשמת רגיעה בשווקים והחוזים העתידיים על הבורסה האמריקנית עולים בכ-1%, גם מחיר הנפט עולה מעט.

תמונה: Michael M. Santiago / Getty Images

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

אתמול היה היום הגרוע ביותר עבור שוק המניות בשנתיים האחרונות. דוח התעסוקה המאכזב בארה"ב והעלאת הריבית האחרונה ביפן, יוצרים אפקט דומינו כאשר מניות יורדות ברחבי העולם. המגזר הטכנולוגי נפגע במיוחד, מחיר הנפט הגולמי בארה"ב נסגר בשפל של 6 חודשים.

כתבתנו מלינה וייסקאפ עם הפרטים.

רגעים ספורים לאחר פתיחת המסחר נרשמה ירידה רציפה ועקבית בשוק המניות, למרות שכעת המדדים התאוששו מעט מהשפל שלהם. מדד הדאו ג'ונס צלל ב-2.7% מדד S&P 500 ירד ב-3.2% וה-נאסד"ק קומפוזיט צנח ב-3.7%. יש הטוענים שמכירת מניות מסיבית היא תגובה טבעית לדוח התעסוקה המאכזב ביום שישי האחרון, ולהערכת יתר של השקעות במגזר הטכנולוגיה.

אנשים החלו לחשוש שכלכלת ארה"ב מאטה יותר מהצפוי.

בחודש שעבר נוספו 114,000 משרות – הרבה מתחת לציפיות, יחד עם עלייה בלתי צפויה בשיעור האבטלה – עליה של 4.3%. זהו השיעור הגבוה ביותר מאז אוקטובר 2021. בעוד מתגברים פחדים ממיתון, יש הטוענים שאנחנו עדיין לא ממש שם.

עשויים לראות צמיחה של פחות מ-2% בתמ"ג בארה"ב, אבל זה לא סוף העולם – זו צמיחה צנועה, אנחנו לא צופים מיתון.

התחזית השלילית של כלכלת ארה"ב גרמה לאפקט דומינו ברחבי העולם, שפגע הכי קשה ביפן. בעקבות העלאת הריבית של הבנק המרכזי של יפן השוק בטוקיו חווה את הירידה הגדולה ביותר בהיסטוריה של יפן. מדד ניקיי 225 של המניות המובילות בטוקיו מחק 4,451 נקודות.

יפן היא ללא ספק השוק שנפגע הכי הרבה, אבל יש גם שווקים עם ידע טכנולוגי כמו דרום קוריאה וטייוואן, שגם הם סבלו קצת מההפסד לאחר שהגיעו למדד גבוה בחודשים האחרונים,

הצניחה ביום שני נראתה במיוחד במגזר הטכנולוגי. אנבידיה הידועה בשבבי המחשב שלה ובאספקת הבינה המלאכותית ירדה ב-6% ואפל ירדה בכמעט 5%. משרות בתעשיית הטכנולוגיה גם הן בירידה. מעל 100,000 משרות טכנולוגיות קוצצו עד כה השנה. גם על רקע חוסר הוודאות הכלכלית ומכירת מניות בשוק העולמי, אנליסטים מייעצים למשקיעים שלא להיכנס לפאניקה.

הייתי אומר להיזהר מלמכור יותר מדי פשוט כי יכול להיות שזה לא להימשך. אם בכל זאת אנו רואים סימנים רציניים מאוד של מיתון…

הבנק הפדרלי של ארה”ב שמר על שיעור ריבית גבוה של 5.5%, ויש כאלה הקוראים לקיצוץ חירום. אחרים אומרים שאין צורך במצב חירום מכיוון שה-FED אומר שהוא מוכן להוריד את הריבית בספטמבר. מלינה וייסקאפ, חדשות NTD וושינגטון די.סי.

 


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל