img

img

img

img

img

כלכלן: הודו צפויה לתפוס את מקומה של סין

NTD

17 באוגוסט 2024 |

| כלכלה

avator

הודו עשויה להיות ההימור הגדול הבא בכלכלה העולמית, בעוד כלכלת סין כבר מפגרת מאחור. תאגידי ענק ומותגים כמו "פפסיקו" ואחרים שואפים למלא את החלל הריק של הצמיחה הסינית מהעבר.

מגיש חדשות העסקים של NTD שוחח עם סאנטוש ראו, ראש מחלקת המחקר של חברת Manhattan Venture Partners כדי לשמוע עוד בנושא.

ראו אומר לנו בין היתר:

"מעמד הביניים שעולה… פריחה בשוק ה-IT בהודו, פריחה בשוק התרופות, כל זה חיזק ממש את צד הביקוש במשוואה של השוק ההודי… ואין כל "חיכוך", זו מדינה דמוקרטית, אפשר להיכנס ולצאת ממנה. הם שיפרו את חוקי המיסוי… אז אני חושב שהם הקלו מאוד על הכניסה של תאגידים בין-לאומיים להודו ולעשות שם עסקים. ולכן אתם יכולים לראות את ההתנתקות מסין…"

תמונה: Ritesh Shukla / Getty Images

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

הודו עשויה להיות ההימור הבא בצמיחה הכלכלית בעוד כלכלת סין מפגרת מאחור. תאגידי ענק ומותגים כמו "פפסיקו" ואחרים שואפים למלא את החלל הריק של הצמיחה שהותירה ההתאוששות החלקית של המשק הסיני.

הכלכלן הראשי של NX Wealth Management אומר: "בעשור הקודם החברות התמקדו במכירות לסין, בעשור הבא המכירות תהיינה להודו".

שוחחתי קודם עם סאנטוש ראו, ראש מחלקת המחקר של Manhattan Venture Partners כדי לשמוע עוד בנושא.

הייתי רוצה לשמוע מה דעתך על כך, מה הופך את הודו לאטרקטיבית יותר בהשוואה לסין?

בהחלט, תודה שהזמנת אותי. ובכן, אני חושב שהודו היא שוק ענק וזה הובהר בצורה טובה מאוד. יש "רוחות פוליטיות" המנשבות בין ארה"ב לסין ובין סין למדינות רבות אחרות, באיחוד האירופי, כך שיש הרבה חיכוכים במונחים של זרימת סחורות. אני חושב שהודו, וייטנאם וכל יתר המדינות הם מקומות נהדרים שמאפשרים לצאת מסין ולעבור למקומות האלה. אלה הם מקומות בעלי אוריינטציה צרכנית. מעמד הביניים גדל בהודו, והודו עומדת להיות הכלכלה השלישית או החמישית בגודלה בתוך מספר שנים. היא צמחת מהר מאוד. למעשה היא כבר החמישית בגודלה אבל היא הולכת להיות הכלכלה השלישית הכי גדולה די בקרוב. האופן שבו היא צומחת, ומעמד הביניים שלה שעולה, אז כולם רוצים מותגים שם, יש זיקה למוצרים ממותגים. אז כל הדברים האלה משפיעים ישירות על הביקוש בהודו. הביקוש הרב בהודו, אז זה מובן לחלוטין. יש פריחה בשוק ה-IT בהודו, יש פריחה בשוק התרופות בהודו, וכל זה חיזק ממש את צד הביקוש במשוואה של השוק ההודי, ולכן אפשר לראות שהם יוצאים כלפי חוץ. ואין כל חיכוך, זו מדינה דמוקרטית, אפשר להיכנס ולצאת ממנה. הם שיפרו את חוקי המיסים, כך שזה ממש פשוט כעת. אז אני חושב שהם הקלו מאוד על הכניסה של תאגידים בין-לאומיים להודו ולעשות שם עסקים. ולכן אתם יכולים לראות את ההתנתקות מסין.

כן, נכון. בעבר סין נחשבה תמיד למקום של צמיחה עבור משקיעים, אז מה קרה?

ובכן לסין היו המון בעיות. תחילה הסגרים במהלך קורונה הביאו להאטה בכל התחומים, ואז הצד של הביקוש, הביקוש של הצרכנים הואט גם הוא. אז אפשר לומר שהכלכלה בסין מקרטעת לכאורה, בחישוב יחסי. קצב הצמיחה בהודו היה של 8% ברבעון השלישי שזהו קצב הצמיחה המהיר ביותר בכל העולם. התמ"ג של הודו צפוי לזנק ב-8% לצמוח ב-8%, אז זה לא מפתיע, אין צורך במדע מתקדם כדי להבין איפה כדאי להיות, וזה מה שקורה. הכלכלה של סין בהאטה בנוסף לכל הקשיים הפוליטיים שלה בנוסף לכל הקשיים הרגולטוריים שהיא מעמידה, בעוד שהודו היא מדינה חופשית שצומחת, מעמד הביניים שלה בעלייה, קהל צעיר שאוהב סחורות מערביות, מותגים מערביים, והכול מתנהל בצורה חלקה. התחבורה והתשתיות משתפרות. אז כל הגורמים האלה משפיעים ישירות על כך והממשלה ההודית מתמקדת בזה.


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל

כתבות אחרונות