מגישת חדשות NTD באנגלית סטפניה קוקס שוחחה עם המשפטן ג'רארד פיליטי בנושא התביעה נגד ישראל בהאג. פיליטי שולל לחלוטין את הטענות נגד ישראל. לדבריו "המקרה הזה מבלבל הרבה מאוד אנשים, הרבה מומחי משפט".
לדברי פיליטי: "לדרום אפריקה יש היסטוריה של שנאת יהודים שהתמסדה במשך שנים. אין זה מפתיע שזה מה שדרום אפריקה עושה. ואולי, כתגובה, הגיע הזמן שבעלות בריתה של ישראל כמו ארה"ב, בריטניה, ומדינות אירופה יכפו סנקציות על דרום אפריקה בגלל שהיא בעצם מסייעת לארגון טרור בין-לאומי".
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
– ג'רארד, מה ההשלכות החוקיות להאשמה ברצח עם שדרום אפריקה מפנה כלפי ישראל?
אתחיל בזה שאומר שהמקרה הזה מבלבל הרבה מאוד אנשים, הרבה מומחי משפט. זה ממש אבסורד שמדינה המגנה על עצמה כרגע מניסיון של חמאס לבצע רצח עם נגד היהודים מובאת לבית משפט בין-לאומי כדי להשיב על האשמות ברצח עם נגדה. זה עושה דה-לגיטימציה לבית הדין הבין-לאומי וזה יוצר דה-לגיטימציה של האו"ם והופך את כל העניין לפוליטי במקום לנושא משפטי. זאת הדאגה הגדולה ביותר שעל ידי עצם קבלת התיק הזה, בית המשפט הבין-לאומי לצדק מוכיח שהוא גוף פוליטי ולא משפטי.
– זה די מעניין שבית המשפט קיבל את התיק הזה לדיון. נדון בטיעונים שישראל טענה עד כה, איך הם מתאימים לחוקים הבין-לאומיים ומה חוזק הטענות שלה?
ההתנהלות של ישראל במלחמה והטיעונים שהיא טענה עד כה מתאימים לחלוטין לחוק הבין-לאומי עם העקרונות החוקיים המאפשרים לה להגן על עצמה עם סוג התמרון הצבאי שהיא יכולה לבצע כדי להגן על עצמה. ישראל אינה מתכוונת לבצע רצח עם, ישראל מגנה על עצמה ומשתמשת בכוח לשם כך. כוח זה מותר על פי החוק הבין-לאומי. למרבה הצער ישנה אוכלוסייה שסובלת במלחמה וזה כולל אוכלוסייה אזרחית בעזה. זה אינו רצח עם. זה אינו טיעון המתאים לדיון בבית משפט בין-לאומי אלא תמרון הולם של כוח צבאי של ישראל בתגובה לתוקפנות הטרוריסטית של חמאס.
– ישראל מאשימה את חמאס שהוא מטמיע את עצמו בתוך אוכלוסייה אזרחית דבר שמגביר את מספר הנפגעים. כיצד מתייחס החוק הבין-לאומי לנושא כזה?
כן, זה החלק הקשה. החוק הבין-לאומי צריך להיות בצד של הקורבן, צריך להיות לצידה של ישראל. לרוע המזל, הוא לא. במקרה הזה זה דבר טוב כי לבית המשפט הבין-לאומי לצדק אין מנגנון אכיפה. לא משנה לאיזו החלטה יגיעו השופטים בסופו של דבר – זה לא משהו שאפשר לאכוף. לאו"ם אין משטרה או צבא לכפות אותה. כך, כל העניין הופך למדיניות פוליטית. זה הופך להיות לשופר תעמולה לפעילים פרו-פלסטינים. זה לא דבר שאפשר לפתור. למען האמת, מה שנחוץ הוא שמדינות יצטרפו ויעזרו לישראל לחסל את חמאס ולהביא שלום יציב ובר-קיימא לעזה ולמזרח התיכון.
– נוסף לכך, ישראל מאשימה את דרום אפריקה בעיוות המציאות בעזה ובזה שדרא"פ מתפקדת כזרוע המשפטית של ארגון הטרור חמאס. מה אתה חושב על טיעון זה?
אני חושב שאכן כך זה נראה. לדרום אפריקה יש היסטוריה של שנאת יהודים שהתמסדה במשך שנים. אין זה מפתיע שזה מה שדרום אפריקה עושה. ואולי, כתגובה, הגיע הזמן שבעלות בריתה של ישראל כמו ארה"ב, בריטניה, ומדינות אירופה יכפו סנקציות על דרום אפריקה בגלל שהיא בעצם מסייעת לארגון טרור בין-לאומי.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל