הבינה המלאכותית של ChatGPT מסוגלת כבר להפיק בעצמה צלילים מקוריים ואף שירים שלמים.
הנושא הפך כיום לשנוי במחלוקת בתעשיית המוסיקה.
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
השימוש בבינה מלאכותית להפקת מוסיקה הוא נושא שנוי במחלוקת בתעשיית המוסיקה.
הודות לפריצת דרך טכנולוגית שנעשתה לאחרונה בינה מלאכותית גנרטיבית יכולה כבר להפיק בעצמה צלילים מקוריים, מילות שירים, או שירים שלמים. רובוטים מפיקים כעת מוסיקה כמו כוכבי רוק דיגיטליים בעוד אמנים בשר ודם משתמשים לעתים קרובות בטכנולוגיית AI פשוטה יותר לשפר את הצליל. בעוד הטכנולוגיה ממשיכה להתפתח – האם פירוש ה-AI הוא מותה של מוסיקה מקורית או שהיא מבשרת על עידן חדש של יצירתיות?
בסטודיו הזה באוניברסיטת קווין מרי בלונדון מוסיקה וטכנולוגיה חדשנית נפגשות. מאקס גראף, דוקטורנט למוסיקה מציג את ה-Netz – כלי מוסיקה וירטואלי המנגן באמצעות הרכבת משקפי מציאות רבודה והעוקב אחר תנועות הידיים כדי ליצור פלטים תואמים כמו צלילים או אקורדים. ואילו אנדריאה מרטונלי פורט על HITar – גיטרה מתקדמת בעלת חיישני AI הקוראת תנועות כדי ליצור צלילי תופים וסינתיסייזר.
"היא פועלת על ידי כך שיש לה מעין בינה מלאכותית פשוטה שעוקבת אחרי ההקשה עם שורש כף היד או באמצעות האצבעות על הגיטרה. וזה עקבי על פני כל גוף הגיטרה. כך שאם יש לך טכניקות שונות, טכניקות תיפוף שונות אפשר להשתמש בהן".
אמנים משתמשים בטכנולוגיה למטרות יצירתיות מאז שנות ה-50. יישומים של AI כמו ב-Netz וב-HITar יוכלו להיות הכלים החדשים לעריכת ניסויים מוסיקליים. אמן הרוק האלטרנטיבי "יאנג בלאד" אמר לסוכנות הידיעות "רויטרס" כי הוא מאמין ש-AI יכולה לשרת את המוסיקה שלו.
"זה מאפשר לי לקבל מרחב נוסף להשראה או מעין צורת חשיבה אחרת. אבל אני חושב שהיא לעולם לא תחליף מוסיקה חיה וזה בעיקר המקור שממנו אני יוצר. אז אני אשתמש בזה כדי לקחת פעימה של מקצב מתוך שיר או קטע גיטרה מתוך שיר ולקחת את זה לכיוון אחר".
מוסיקאים אחרים כמו אמניות הרוק האלטרנטיבי הצמד "נובה טווינס" אינן מסכימות.
"אני לא אוהבת זאת, אנחנו לא אוהבות את זה. אני חושבת שיש צורך ב-AI כעזרה לכתוב שיר אבל כשזה נועד לדמות קול של אדם אמיתי זה כבר לא מגניב".
הטכנולוגיה אפשרה לאחרונה את שובם של ה"ביטלס" עם קולו של ג'ון לנון שנוצר על ידי AI לפי הקלטה ישנה. חברת "וורנר" חתמה על עסקה ליצירת קולה של הזמרת הצרפתיה המנוחה, אדית פיאף. בעוד חברות תקליטים וספקיות שירותי סטרימינג חתמו על שותפות לשיווק הטכנולוגיה, מומחים רבים אומרים ש-AI מעלה חששות משפטיים ואתיים, במיוחד לנוכח העובדה שתחום תקנות ה-AI הגנרטיבי עודנו בחיתוליו.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל