האם כלכלת ארה"ב במצב טוב כפי שממשל ביידן אומר שהיא. שוחחנו עם ג'פרי טאקר, נשיא מכון "בראונסטון" ומייסדו, שיסביר לנו מדוע הוא חושב שאנו כבר נמצאים במיתון שקט.
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
ג'פרי טאקר תודה שהסכמת להתראיין אצלנו, אני שמחה לארח אותך שוב בתוכנית.
תודה לך, העונג כולו שלי.
– כתבת מאמר בשם "משטרת המידע המטעה מגיעה אל הפרשנים הכלכליים" ספר לנו על כך.
ובכן ה"וושינגטון פוסט" פרסם מאמר מוזר מאוד מאת טיילור לורנס. אני חושב שהיא ידועה בעולם התקשורת, היא ליברלית פרוגרסיבית מאוד. בכל מקרה, היא כתבה על איזה בחור שאמר שהוא שילם 16 דולר עבור ארוחה במקדונלד'ס. והיא אמרה שזה מידע מטעה. והיא המשיכה וכתבה שאנשים רבים חושבים שהכלכלה אינה במצב טוב – וזו טעות, וכי ממשל ביידן מציין בצדק שהכלכלה במצב ממש טוב.
ולרוע המזל קראתי ברשתות החברתיות שאנשים צריכים לעזוב את הדירות שלהם ולחזור לבית ההורים, ש[מחירי] הנדל"ן בעלייה, ואנשים עוברים תקופה קשה ואנחנו בהאטה שקטה. ואז היא המשיכה וציטטה מספר פרשנים כלכליים ללא ציון שמם, כשלמעשה הכתבה אינה מציינת אף שם של כלכלן, ואמרה שזה מידע מטעה ומסוכן ושיש להפסיק אותו. ולכן, לדבריה, הבית הלבן עובד עם הרשתות החברתיות כדי להגביל, להשתיק, לעצור ובמילים אחרות לצנזר דעות שליליות על האווירה הכלכלית. אז ממשל ביידן מבקש מאיתנו לבטוח בו ולא בעובדות הנובעות מהחושים שלנו.
– בנימה זו, אם הכלכלה באמת אינה במצב כה טוב כפי שאומר הבית הלבן, כיצד אנו יכולים לדעת את האמת אם בכל הפלטפורמות יש מסר אחיד?
ובכן זו אכן בעיה גדולה, העובדה שסוכנויות המידע הפכו לפוליטיות מאוד. אז הן קוברות את הידיעות הרעות עמוק בתוך הנתונים ואז שולחות הודעות לעיתונות עם כל החדשות הטובות בלבד. אז זה אומר שבכל פעם שיש דוח חדש, אם זה מדד המחירים ליצרן, או מדד המחירים לצרכן, דוח התעסוקה, או התמ"ג, צריך לבדוק ממש לעומק כדי לגלות שהמצב אינו ורוד, שהמצב אינו טוב, שחוב כרטיסי האשראי גבוה מאוד, שההכנסות הריאליות נמוכות ושהדולר איבד כמעט 18 סנט מערכו מאז ינואר 2020. דבר שגרם לסבל עצום לחלק ניכר של האוכלוסייה. מעמד הביניים האמריקני נעלם בעצם. ואפשר למצוא נתונים כאלה או אחרים אבל לא נראה את זה בהודעות לעיתונות.
ממשל ביידן משדר מסר אחר שכולו ממוקד בשיעור האבטלה מבלי לציין את העובדה שמיליוני בני אדם עזבו את שוק העבודה כפי הנראה המספר קרוב ל-7% ברגע שכוללים את האנשים האלה. אז יש הרבה מניפולציות בנתונים כדי לגרום לנו להאמין שאנו חיים בכלכלה משגשגת וצומחת, אף על פי שאם נשאל כל אחד ברחוב מה דעתו הוא יגיד שזה המצב הכלכלי הגרוע ביותר שהוא חווה אי פעם.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל