img

img

img

img

img

מדוע האליטות חוששות מטראמפ? – פרשנות

NTD

12 בפברואר 2024 |

| ארה"ב

avator

מדוע האליטות העולמיות ובהם האנשים העשירים והחזקים ביותר ב"פורום הכלכלי העולמי" (WEF) מפחדים מכהונה נוספת של טראמפ כנשיא ארה"ב?

שוחחנו בנושא עם אלכס ניומן, עיתונאי בין-לאומי עטור פרסים ונשיא Liberty Sentinel Media שפירט מהן לדעתו הסיבות לכך.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

– אני חושב שיש כמה דברים שהם מאוד מאוד מודאגים לגביהם. הראשון ואולי החשוב ביותר הוא שהם לא מרגישים שהם יכולים לשלוט בו. אין להם באמת שליטה עליו כמו שהיה להם על ממשלים קודמים – הוא לא מגיע מאותו מקום או עבר אותו מסלול, הוא לא חלק מאותו מועדון כמו המועדון של המועצה ליחסי חוץ, הוא לא היה במועדון בילדרברג או במועדון הבוהמה, או בכל אחת מקבוצות יודעי דבר האלה שאוהבות לחשוב שהן יקבעו איזו המדיניות תהיה.

בהצהרותיו הפומביות, הוא התבטא מאוד בגלוי לגבי כמה מהפרויקטים "חיות המחמד" שהם מסורים להם ולמצוא הצדקה באמת לפרויקטים "חיות המחמד" שלהם. הוא כינה בעבר את הטענה לגבי שינויי אקלים כתרמית של הסינים הקומוניסטים, הוא כמובן ניסה להוציא את ארה"ב מהסכם פריז, הוא ביטל את המימון לארגון הבריאות העולמי והוא נשא אינספור נאומים שבהם גינה בחריפות רבה מאוד את הגלובליזם הרב צדדי. ואמר שממשלות צריכות לעשות את הטוב ביותר עבור אזרחיהן שלהן ולמען המדינה שלהן ולא לעבוד על בניית ארכיטקטורה בין-לאומית הזו של שלטון עולמי גלובלי.

לכן אני חושב שאלה חלק מהדברים שמדאיגים ומעסיקים אותם מאוד ואני חושב שיש עוד אחד שהם לא באמת רוצים לדבר עליו אבל יש את האג'נדה הזאת, שאתה רואה כל כך ברור בפורום הכלכלי העולמי – הם עובדים, ואני חושב באופן די מודע ומכוון, על סגירת חלקים גדולים של הכלכלה התעשייתית ברחבי העולם המערבי, וביפן ובדרום קוריאה והעברתם לסין הקומוניסטית. חלק גדול מזה קורה בתהליך האקלים שבו ככל הנראה פליטת CO2 באיווה גרועה אבל פליטת CO2 בשנחאי היא לא עניין גדול.

אז אתה רואה שממשל ביידן הוא דוגמה מושלמת לסגירה של חיפושי האנרגיה, השבתת קיבולת האנרגיה והתשתית, ואז להסתובב ולבקש מהאמריקנים לקנות אנרגיה מדיקטטורות עוינות כמו ונצואלה. כמובן, זה גורם להרבה מהמפעלים שלנו, הייצור שלנו, הבסיס התעשייתי שלנו – לעבור אל מחוץ לארה"ב.

טראמפ ביומו הראשון בתפקיד בכהונתו הקודמת, הפך את זה לנושא מרכזי, החזיר בהצלחה הרבה עסקים וייצור חזרה לארה"ב. ודבר אחרון – הגבול. טראמפ היה מאוד מאוד רציני לגבי שליטה על הגבול, האליטות מאוד מאוד רציניות לגבי פירוק הגבולות במידה הכי גדולה שאפשר – אז הוא באמת היווה "איום בלתי צפוי" כפי שהם מכנים אותו לפי האג'נדה שלהם.

המגיש: נקודות מעניינות מאוד שהזכרת – שהוא איש עסקים, הוא לא פוליטיקאי קרייריסטי. ואציין שטראמפ מתח ביקורת לעתים תכופות על מדינות נאט"ו על היותן תלויות כל כך בארה"ב וקרא להן להגדיל את תרומתן להוצאות הביטחון. מה זה המושג הזה של רב צדדיות ואיך זה משתלב לתוך זה?

– רב צדדיות כבר קיים די הרבה זמן, הם ניסו עם חבר הלאומים לבנות מוסדות רב-צדדיים. כאשר הם נכשלו, הם בנו את האו"ם, את הבנק העולמי, את קרן המטבע. אז אלה בעצם מספר ממשלות שעובדות יחד. עכשיו טראמפ תמיד הביע העדפה לעסקאות דו-צדדיות – אז נעשה עסקה עם ממשלת מקסיקו נעשה עסקה עם ממשלת קנדה נעשה עסקה עם ממשלת בריטניה או גרמניה כמשקל נגד. אנחנו הולכים ליצור את המוסד הבין-לאומי הזה כמו האו"ם, כמו האיחוד האירופי, שם ההחלטות יוסרו מהכוח הריבוני של בני האומה כלפי המוסדות הבין-לאומיים האלה כמו בתי דין, ועדות וכו'. ברור שהתהליך הזה כמובן מתקדם מאוד באירופה ולא כל כך מתקדם כמו בצפון אמריקה. וכמובן שיש את האג'נדה הזו ברחבי העולם לנוע בכיוון הזה ודונלד טראמפ לא רק דיבר נגדה בצורה ברורה מאוד אלא גם נקט צעדים נגדה וזה גרם להרבה אנשים עם עניין מיוחד להיות מודאגים.

תמונה: David Becker / Getty Images


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל