img

img

img

img

img

הצעות חוק בארה"ב לאיסור על מכירה ושיווק של בשר שגודל במעבדה

NTD

5 באפריל 2024 |

| ארה"ב

avator

בשר הגדל במעבדה הוא כיום סוגיה שנויה במחלוקת.

כתב NTD שון מרשל בוחן מדוע אנשים חלוקים בדעותיהם בנושא זה וכיצד כמה מדינות בארה"ב פועלות נגד התעשייה החדשה.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

בשר הגדל במעבדה הפך לנושא מורכב ברחבי ארה"ב. חברי המפלגה הרפובליקנית בכמה מדינות הגישו הצעות חוק כדי לאסור על מכירה ושיווק של בשר שגודל במעבדה, הידוע גם כבשר מתורבת – סוג של חלבון המיוצר מתרבית של תאי בעלי-חיים. יש המתייגים את הבשר המזויף כחלק מאג'נדת ה"התעוררות החברתית" (Woke) שדוחפת את הנושא לוויכוח בין רפובליקנים לדמוקרטים במדינות מסוימות.

מושל פלורידה, רון דה-סנטיס, דיבר על הנושא בפברואר, והמדינה הדרומית ממשיכה לפעול למען חוקים בנושא.

"אז אמרנו לבנקים: אתם צריכים להוכיח שאינכם דורשים מדיניות השקעות ירוקות (ESG). הם באמת רוצים לרדוף חקלאים, איך שהם מאשימים חקלאים בהתחממות הגלובלית. אני יודע שהמחוקקים מנסחים הצעת חוק בניסיון להגן על הבשר שלנו. אנשים צריכים בשר, ויהיה לנו בשר בפלורידה. לא יהיה לנו בשר מזויף, זה לא עובד. אז אנחנו נוודא שאנו עושים זאת נכון".

מספר רפובליקנים עוקבים מקרוב אחר הנושא. "יש כאלה שכנראה היו רוצים לאכול חרקים עם ביל גייטס, אבל לא אני", כך אמר, באד האלסי, חבר בבית הנבחרים של טנסי, בשימוע שהתקיים במארס בוועדת המשנה לחקיקה בענייני גידול בשר.

מצידו השני של הוויכוח נמצאים יצרני הבשר הגדל במעבדה. "יש כאלה שהיו רוצים להרוג את התינוק הזה בעודו בעריסה", אמר פול שפירו, מנכ"ל Better Meat חברה מקליפורניה המייצרת חלבונים חלופיים, והוסיף כי מדינות נוספות מתייחסות לתעשייה הזו ברצינות. אחת מהמדינות הנוספות האלה היא סין. ב-2022, המשרד לחקלאות ולענייני הכפר הסיני פרסם תוכנית חקלאית ל-5 שנים הכוללת גידול בשר במעבדה.

"אז אנחנו רגישים מאוד לנושא, ולגבי מדיניות ההשקעות הירוקות (ESG) – אלו פשוט חדשות רעות, והבנקים השדלניים האלה של הוול סטריט היו צריכים להעיד בשבועה שהם אינם כופים מדיניות השקעות ירוקות (ESG) על הלקוחות שלהם כדרך לעשיית עסקים, ובכל זאת, נראה שחלקם עדיין עושים זאת".

לפי אתר חדשות העסקים AgFunder המימון לייצור בשר ופירות ים מתורבתים היה 177 מיליון דולר ב-2023, כלומר ירידה של 78% לעומת 2021, כשהמענקים היו אז בשיאם – בסך 989 מיליון דולר.


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל