img

img

img

img

img

ניצולה מסין: המחאות בקמפוסים מזכירות את "מהפכת התרבות"

NTD

26 באפריל 2024 |

| ארה"ב

avator

ניצולת "מהפכת התרבות" של מאו, שי ואן-פליט, מעולם לא חשבה שתחיה מחדש את החוויה הקשה הזו בארה"ב. אבל זה בדיוק מה שהיא מרגישה שקורה היום.

היא רואה הקבלה רבה בין ההפגנות הפרו-פלסטיניות האלימות בקמפוסים של האוניברסיטאות האמריקניות בימים אלה, לימיה הראשונים של המהפכה התרבותית הסינית בשנות ה-60.

שי ואן-פליט גם פרסמה בשנה שעברה ספר בנושא בשם: "Mao's America: A Survivor's Warning" ("האמריקה של מאו: אזהרה מניצולה") שוחחנו איתה.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

– השווית סטודנטים באוניברסיטת קולומביה למהפכנים קומוניסטים סיניים – מה הם קווי הדמיון שאת רואה?

ובכן, קודם כל, כדי שתהיה מהפכה קומוניסטית, אתה צריך מהפכנים. ואיך אתה משיג מהפכנים? אתה צריך לעשות אינדוקטרינציה וזה מה שקרה בסין – בתי הספר הממשלתיים עשו אינדוקטרינציה והטמיעו ושלטו במוחותיהם של עשרות מיליוני תלמידים, ואז הם יכולים בקלות להפוך אותם ל"משמרות האדומים" או במילים אחרות – למהפכנים, וזה מה שקורה כאן. אוניברסיטת קולומביה הייתה מרכז התרבות המרקסיסטית, המרקסיזם התרבותי האמריקני. ועכשיו אנחנו רואים את התוצאה. התוצאה היא שהם יצרו דורות של מהפכנים, ועכשיו הם בתוך הקמפוס ועושים בדיוק מה שראינו בסין במהלך המהפכה התרבותית.

– את אומרת שאוניברסיטת קולומביה מנוהלת לפי אידיאולוגיה מרקסיסטית. תסבירי איך זה, איך זה קרה?

כן, אנשים צריכים לדעת שמקור המרקסיזם התרבותי האמריקני הוא אסכולת פרנקפורט – חבורה של קומוניסטים באו להתיישב באוניברסיטת קולומביה בשנות ה-30 כדי להימלט מרדיפת הנאצים. הם הסבא, האב הרוחני, של אידיאולוגיית הנעורות – Woke, וזה היה שם בשנות ה-30, והם עבדו ממש קשה כדי להטמיע ולהפיץ את האידיאולוגיה שלהם. עכשיו הם הצליחו בצורה יוצאת דופן.

– אכן, וכמה מהסוציאליסטים הבולטים האלה בניו יורק יצאו להפגנה באוניברסיטת קולומביה – האם זה מפתיע אותך?

לא, כלל לא – כי הם חולקים את אותה אידיאולוגיה, וראיתי את השחקנית, סוזן סרנדון, שנשאה שם נאום והסטודנטים פשוט דקלמו בלי מחשבה את מה שהיא אמרה. עבורי זה בדיוק כמו המהפכה התרבותית – המשמרות האדומים לא יכלו לחשוב באופן ביקורתי, אף פעם לא לימדו אותם או אימנו אותם לדבר או לחשוב באופן ביקורתי. כל מה שהם הוכשרו או לימדו אותם לעשות, זה לעקוב, לציית ולמלא הוראות והנחיות, ואנחנו רואים את זה בקמפוס של אוניברסיטת קולומביה.

– שי, את עברת את מהפכת התרבות של מאו – מה הייתה החוויה שלך ואיך ההרגשה לראות אלמנטים מהתקופה הזו כאן באמריקה?

זו הזהות הפוליטית. מאו השתמש בה כדי לפלג את העם הסיני. כל אחד מתויג ויש לו תווית, וזה חלק מהזהות שלך. אתה או האויב של המפלגה, של המדינה, או שאתה החבר, ולכן זה קל מאוד. אין חשיבה ביקורתית, רק שחור ולבן. אם אתה מתויג כאויב המדינה, אז זה הכול – כל דבר שקורה לך או קשור אליך – מוצדק, כולל אלימות, כולל מכות והריגה. ולכן זה היה המאפיין של הקומוניזם. והנה אנחנו רואים את אותו הדבר, ואנחנו פשוט משתמשים בתווית, תווית פשוטה מאוד – לא צריך לעשות חשיבה ביקורתית ואז להתייחס לקבוצה אחת של אנשים כאויב ולרדוף אותם, כל מה שאתה עושה להם מוצדק.

– אני רוצה למצוא פתרונות לכל מה שאנחנו מדברים עליו כאן, אני מתכוון כמובן שינוי לבבות ומחשבות זה לא קל, איך אמריקה צריכה להתמודד עם מה שקורה בקמפוסים האלה באוניברסיטאות?

קודם כל הצעד הפשוט מאוד הוא ללמוד היסטוריה. מה שקורה היום באוניברסיטת קולומביה קרה בגרמניה הנאצית בשנות ה-30, וזה קרה בסין בשנות ה-60 וה-70. זה כל כך בדיוק אותו דבר, ואנשים צריכים להיות מסוגלים לראות את זה ולזהות את זה, למה הם לא יכולים, למה הם לא יכולים? כי אף פעם לא לימדו אותם היסטוריה אמיתית, וההיסטוריה הוסתרה מהם בכוונה תחילה. ולכן בעיניי זה הצעד הראשון – כאשר אנשים באמת ילמדו על מה שקרה בסין, הם יכולים לראות את עצמם, הם יכולים לראות את עצמם בתור המשמרות האדומים הסינים החדשים שמנוצלים ואז מיד לאחר מכן נזרקים. רק לאחרונה פרסמת ב-X, כתבת שם שמהפכנים קומוניסטים הופכים עכשיו את אוניברסיטת קולומביה לאוניברסיטה עממית.

– למה את מתכוונת במושג "אוניברסיטה עממית"?

ובכן, אם אתה יודע היסטוריה אתה יודע שהקומוניסטים אוהבים את המילה הזו "העם", והם עושים הכול, הם עושים כל דבר נגד האנושות בשם "העם". ומה השם המלא של סין? "הרפובליקה העממית של סין". איך הצבא שלה נקרא – "צבא השחרור העממי", ומהו הבנק הממשלתי הגדול ביותר בסין? הבנק הממשלתי נקרא הבנק העממי של סין. על מה זה מעיד? זה מעיד שהיא קומוניסטית, היא מרקסיסטית. וכמובן, אותם סטודנטים מהאליטה, שלומדים באוניברסיטת היוקרתית – אין להם מושג, כי הם לא יודעים היסטוריה! שי ואן-פליט, תודה רבה לך על הזמן שהקדשת לנו, זה נהדר לדבר איתך. תודה על שאירחתם אותי

ארה"ב | הנבחרים |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל

כתבות אחרונות