img

img

img

img

img

האם הדמוקרטים בארה"ב מנסים להמריץ ההצבעה בבחירות לנשיאות באמצעות קידום נושא ההפלות?

NTD

27 באפריל 2024 |

| ארה"ב

avator

לורנס וילסון, עיתונאי מה"אפוק טיימס" טוען שהדמוקרטים מנסים להשתמש בנושא חוקי ההפלות כסוגיה מרכזית לקראת הבחירות 2024 לנשיאות ארה"ב.

לדברי וילסון, עד כה הצבעה על חקיקה מוצהרת לטובת אישור ביצוע הפלות הוכנסה כבר בלפחות 4 מדינות בארה"ב (יחד עם ההצבעה לנשיאות).

"האסטרטגיה היא פשוטה מאוד, והיא להכניס את נושא ההפלות לפתקי ההצבעה בכמה שיותר מדינות [בארה"ב], כי הם מאמינים שזה ימריץ בוחרים דמוקרטים לצאת ולהצביע לטובת גישה להפלות, והם מאמינים שזה יפעל לטובת ג'ו ביידן… אבל לא ממש ברור עד כמה זה יועיל לדמוקרטים בסופו של דבר", אומר וילסון.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

ובנושא הבחירות, הזמנו את לורנס וילסון, הכותב ל"אפוק טיימס", כדי לדון באסטרטגיה של המפלגה הדמוקרטית להגדלת שיעור ההצבעה.

לורנס, אני שמחה לארח אותך הבוקר. בדיוק כתבת מאמר ב"אפוק טיימס" על כך שהדמוקרטים משתמשים בנושא ההפלות כנושא מרכזי בבחירות 2024. תפרט לנו קצת יותר על האסטרטגיה שלהם.

ובכן בעקבות פסיקת "דובס" שביטלה למעשה את פסיקת "רו נגד וייד", היו כמה יוזמות להכניס את נושא ההפלות לפתקי ההצבעה ב-6 מדינות לפחות. וכל אחת מהיוזמות האלה הייתה לטובת הפלות, בעוד 2 מהן היו תיקונים לחוק או יוזמות בעד חיים, אבל הן נכשלו בעוד ש-4 היוזמות האחרות היו בעד הפלות והן עברו. כך שהדמוקרטים, הבינו באמת מהר שזו סוגיה שיכולה לשרת אותם בבחירות הבאות. אז האסטרטגיה היא פשוטה מאוד, והיא להכניס את נושא ההפלות לפתקי ההצבעה בכמה שיותר מדינות, כי הם מאמינים שזה ימריץ בוחרים דמוקרטים לצאת ולהצביע לטובת גישה להפלות, והם מאמינים שזה יפעל לטובת ג'ו ביידן.

אוקי, זה נשמע הגיוני, כיצד בעצם אתה צופה שהאסטרטגיה הזו תפעל במדינות "הנדנדה" שבהן הסיכויים שווים ל-2 המפלגות, לדוגמה באילו מדינות זה יכול להיות מבטיח במיוחד?

ובכן משתמשים בזה בוודאות בפלורידה. זה נמצא שם בפתקי ההצבעה, זה נמצא בפתקי ההצבעה במרילנד, אף על פי שזו אינה מדינת "נדנדה" אבל יש יוזמות לקראת הכנסת הנושא לפתק ההצבעה באריזונה ובנבדה והן כנראה יצליחו. אז כנראה שיהיו שאלות למצביעים הנוגעות להפלות. אלו הן מדינות "נדנדה" מרכזיות, פלורידה, נבדה ואריזונה. במיוחד אריזונה, שלאחרונה ביהמ"ש העליון נתן שם פסק דין המאפשר להחזיר לתוקף חוק ישן מאוד מלפני יותר ממאה שנה חוק הפלות. וזה גרם ללא מעט מורת רוח במקומות רבים, עד שאפילו, הנשיא טראמפ וקרי לייק המתמודדת על מושב בסנאט מטעם אריזונה הגיבו עליו ואמרו שלדעתם צריך לעשות משהו כדי לטפל במצב הזה. אז אריזונה היא אולי הקשה ביותר. הנשיא טראמפ בדיוק אמר גם הוא, שנושא ההפלות צריך להיות נתון להחלטתן של המדינות. היו לא מעט דברי ביקורת על כך.

איך לדעתך ההצהרה הזו תתקבל בעיני מצביעיו שהם בעד חיים? ועד כמה הן חשובות, במיוחד בגוש המצביעים שלו?

לגבי מצביעים שהם באמת בעד חיים, כלומר שהם ב-100% בעד חיים ללא יוצא מין הכלל, הגיבו מאוד לא טוב. אלה השואפים שיוטלו הגבלות משמעותיות, אלה שניתן לכנותם המצביעים האופיניים בעד חיים – בקרבם הדעות מעורבות. וחלק שעמם נמנה מייק פנס, לשעבר סגן הנשיא, גינה בחריפות את ההצהרה של הנשיא טראמפ. אבל אל תשכחו שהרפובליקנים באופן כללי היו בעלי דעות מעורבות בנושא. המצביעים הרפובליקנים אינם בעלי עמדה אחידה בעד חיים בכל תוקף. רבים מהם, בעד הפלות, אך עם החרגות מסוימות והגבלות נרחבות יותר, אם כי לא בלתי מוגבלות. כך שקשה מאוד לומר. כמה מומחים אמרו לי שהמצביעים הרפובליקנים יצאו וחלקם יצביעו עבור חקיקה שתאפשר גישה להפלות אבל יש כאלה שיצביעו לנשיא טראמפ בכל מקרה. אז לא ממש ברור עד כמה זה יועיל לדמוקרטים בטווח הארוך.


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל