ה-24 ביולי אושר כתאריך שבו ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, ינאם במושב משותף של הקונגרס האמריקני.
הנאום הצפוי כבר חושף מתחים פנימיים במפלגה הדמוקרטית, לנוכח חילוקי הדעות בין חברי הקונגרס מטעמה בנוגע לגישתה של ישראל במלחמה בעזה.
כתב NTD בוושינגטון לואיס מרטינז עם הפרטים.
תמונה: Win McNamee / Getty Images
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
ה-24 ביולי אושר כתאריך שבו ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, ינאם במושב משותף של הקונגרס. יו"ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון, הוא שיזם את ההזמנה aעוררה מתחים בקרב הדמוקרטים.
הסנטור ברני סנדרס כבר הודיע שלא ישתתף, בעוד שחברת הקונגרס אלכסנדרה אוקסיו-קורטז עדיין לא החליטה. |איני סבורה שזה יהיה יעיל כרגע שנתניהו ינאם בקונגרס. אני מבינה את זה, אבל בהחלט איני תומכת בזה. אני אולי לא אשתתף", אמרה אוקסיו-קורטז.
דמוקרטים אחרים, החברים בבית הנבחרים, כמו ג'ארד מוסקוביץ' מפלורידה, אינם מסכימים עם הביקורת הבין-לאומית המופנית נגד ממשלת ישראל ובמיוחד עם החלטת בית הדין הפלילי הבין-לאומי (ICC) להוציא צווי מעצר נגד רה"מ בנימין נתניהו ונגד שר הביטחון הישראלי. "כל הסיפור עם ה-ICC הוא שערורייתי. אין לו כל סמכות שיפוטית על ישראל. הסיבה שישראל נמצאת במלחמה בחודשים האחרונים, הסיבה שישראל נמצאת ברפיח כרגע, היא בגלל שהחמאס מסרב להסכים להפסקת אש ולשחרר את החטופים", אמר מוסקוביץ'.
חברי בית הנבחרים העבירו השבוע הצעת חוק שתטיל סנקציות על בית הדין הפלילי הבין-לאומי על הבקשה להוציא צווי מעצר נגד רה"מ בנימין נתניהו ושר הביטחון הישראלי. 44 חברי קונגרס דמוקרטים הצביעו יחד עם הרפובליקנים בעד הצעת החוק.
ב-24 ביולי תהיה זו הפעם הרביעית שבה רה"מ בנימין נתניהו ינאם במושב משותף של הקונגרס. בכך הוא הופך לראש המדינה היחיד שעשה זאת כל כך הרבה פעמים ועובר את רה"מ וינסטון צ'רצ'יל, שנאם 3 פעמים במושב המשותף של הקונגרס. הפעם האחרונה שנתניהו נאם לפני הקונגרס האמריקני הייתה ב-2015 ויותר מ-50 חברי קונגרס דמוקרטים החרימו את נאומו.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל