img

img

img

img

img

חנויות הקנאביס הלא חוקיות בניו יורק — פרשנות

NTD

17 ביוני 2024 |

| ארה"ב

avator

בניו יורק, בעלי חנויות קנאביס ללא רישיון הגישו תביעה נגד ראש העיר, אריק אדמס, הפועל לסגירת חנויותיהם.

מדוע יש עדיין כל כך הרבה חנויות בלתי חוקיות למכירת קנאביס במדינות שבהן החומר הפך לחוקי?

מגיש חדשות NTD שוחח בנושא עם בן קורט, מחבר הספר: Weed, Inc.: The Truth About the Pot Lobby ויועץ מדעי ב-Smart Approaches to Marijuana על חוקי המריחואנה בארה"ב ועל מה שקורה במציאות.

תמונה: Spencer Platt / Getty Images

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

בניו יורק, בעלי חנויות קנאביס ללא רישיון הגישו תביעה נגד ראש העיר, אריק אדמס, הפועל לסגירת חנויותיהם. אז מדוע יש עדיין כל כך הרבה חנויות מריחואנה בלתי חוקיות במדינות שבהן החומר הפך לחוקי?

שוחחנו קודם עם בן קורט, מחבר הספר: Weed, Inc.: The Truth About the Pot Lobby ויועץ מדעי ב-Smart Approaches to Marijuana על מדיניות המריחואנה ועל מה שקורה במציאות.

בן קורט, תודה שהצטרפת אלינו. אני שמחה לארח אותך שוב בתוכנית.

תודה לך.

ניו יורק פושטת על חנויות המריחואנה הלא חוקיות, ולפי ההערכות ישנן כמעט 3,000 חנויות בלתי חוקיות כאלה בעיר. נתחיל בשאלה, איך זה שיש אופציות בלתי חוקיות כאלה במדינות שהמריחואנה חוקית בהן, למה זה?

זה די פשוט, זו הסוגייה הבסיסית שתמיד התמודדנו איתה והיא שאין מספיק אכיפה. בהחלט אין מספיק משאבים המוקצים לאכיפה של הדברים האלה. אז אפשר לחוקק כל חוק שבעולם וכל תקנה שרוצים ליישם, אבל אם אין אף אחד שיאכוף את החוק אז המצבים האלה ימשיכו לקרות. זה קיים בכל מדינה.

בהתחשב בכך, איזו השפעה יש לזה על הקהילה, בעיקר על הצעירים?

ובכן, הייתי בניו יורק לפני שבועיים, וכמובן קראתי את החדשות וראיתי הכול. זה היה פשוט לא יאמן, מה שראיתי, כשפשוט טיילתי בסביבה. עשיתי כמה טיולים ארוכים מאוד ברגל כשהייתי שם, וההשפעה של זה, כשעושים לחומר ממכר נורמליזציה בצורות שונות של צריכה לקבוצת אנשים הרבה יותר צעירים שכמובן הם הרבה יותר פגיעים. החנויות האלה נמצאות בעיקר באזורים שיש בהם מצוקה כלכלית, החנויות האלה קיימות בעיקר… בדיוק במקומות שבהם צעירים מסתובבים. זה מכוון מאוד שהן שם. קראתי כתבה על חנויות פופ-אפ הממוקמות מחוץ לבתי"ס תיכון. יש להן השפעה משמעותית. ואני חושב שחלק מהמסר שאנו משדרים לצעירים, אנחנו במובן מסוים אומרים להם: "זה בטוח, זה בסדר, כי זה מותר בחוק". אבל אז, מאחר שלמעשה איננו אוכפים, אף אחד ממנגנוני הביטחון שהכנסנו לתוקף, אז עשינו חוזה חברתי עם ארה"ב, שעוד לא התחלנו אפילו ליישם.

ואם נסתכל במבט רחב יותר וניקח לדוגמה את תאילנד, הנמצאת במסלול הפוך. בעבר המריחואנה הייתה חוקית מה שאמור היה לסייע למדינה, אבל כעת היא מתכננת למעשה לאסור על כך שוב. מה אנו יכולים ללמוד ממה שקרה שם?

אנחנו יכולים ללמוד את מה שלמדנו ממונטנה לפני 30 שנה, כשהם עשו זאת, ומאלסקה לפני 30 שנה כשהם עשו זאת. ומה שאני משוכנע שנראה בקנדה ובאמסטרדם לדוגמה, שממש צמצמו את השימוש. זה לא פועל כמו בעיה מתמטית פשוטה, כשאתה אומר לבטל את ההפללה ואז מאפשר קמעונאות והכל יסתדר. זה פועל כשאנשים באמת מוכנים לבדוק בפרוטרוט, כמו באורוגוואי. אני חושב שמה שתראו כאן או מה שראינו שקרה בתאילנד, וזה מה שראינו פעמים כה רבות בעבר, זה ממש רעיון מצוין ומעניין על הנייר אבל במציאות של הטבע האנושי זה בלתי אפשרי.

 


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל