משרד האוצר של ארה"ב פרסם אזהרה למוסדות פיננסיים בדבר התפשטות המדיה המזויפת (דיפ-פייק) המכוונת למוסדות וללקוחות.
נמסר שבמזימות אלה מעורבים לעתים קרובות עבריינים המשתמשים בבינה מלאכותית כדי לשנות או ליצור מסמכי זהות מזויפים ולעקוף את מערכות אימות הזהות של הלקוחות.
תמונה: Chip Somodevilla / Getty Images

הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
כתבנו דיוויד לאם עם הפרטים.
הרשת לאכיפת חוקי הפשעים הפיננסיים במשרד האוצר האמריקני מסרה כי חלה עלייה בדיווחים על פעילות חשודה מאז שנה שעברה. היא פרסמה השבוע אזהרה לפיה מוסדות פיננסיים מתארים שימוש חשוד בתקשורת מזויפת (דיפ-פייק) ומזימות הונאה המכוונות למוסדות וללקוחות שלהם. במזימות אלה מעורבים לעתים קרובות עבריינים המשתמשים בבינה מלאכותית כדי לשנות או ליצור מסמכי זהות מזויפים כדי לעקוף שיטות לאימות הזהות.
ביום שישי, מומחי טכנולוגיה השתתפו בכנס חדשנות אחראית בתחום הבינה המלאכותית באוניברסיטת סן חוזה, קליפורניה. סמנכ"ל במנועי חיפוש של גוגל לשעבר אמר לנו זאת:
מנקודת מבט של התעשייה, אחד הדברים שאנחנו באמת מסתכלים עליו הוא בעצם חשיבות אמינות הנתונים, כלומר כיצד נוכל לוודא שנוכל לייחס בעלות למקור, מהיכן הגיע התוכן ואיך ניתן לשלב את זה בסוג כלשהו של זהות סינתטית לתוך התוכן, כך שנוכל לאתר ולעקוב אחר התוכן לאורך כל תהליך העבודה בכל מקום שבו הוא מופץ.
מומחים אומרים ש"דגלים אדומים" מסוימים הם חוסר עקביות או חוסר התאמה בין מסמכים או מדיה, למשל אם תמונת לקוח או כתובת IP אינה עקבית או תואמת.
כל אחד יכול לצלם וידאו של מישהו או להקליט מישהו, ואז להטמיע את מה שהוקלט או צולם במקומות שבהם זה יכול ליצור סרטונים ואודיו מזויפים, ולגרום לבלבול ולמבוכה וגם להיראות אמיתי. אני חושב שבהחלט יש הרבה יותר התקדמות וצריך לבנות טכנולוגיה, והם כבר בבנייה – כדי לזהות את הדיפ-פייק הזה.
למידע נוסף לזיהוי "דגלים אדומים", הצופים יכולים לבקר באתר fincen.gov.
דיוויד לאם, חדשות NTD קליפורניה
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל