img

img

img

img

img

גישה אחראית לאתגרי האקלים

NTD

5 באוגוסט 2023 |

| בעולם

avator

שיאי חום נרשמו בחודש יולי ברחבי העולם, אולם האם פירוש הדבר שאנו חווים שינוי בדפוסי האקלים?

כדי לדון בנושא הזמנו לאולפן את דיאנה פורצ'גוט-רות' – כלכלנית ומנהלת המרכז לאנרגיה, אקלים וסביבה ב-Heritage Foundation.

הנה מה שהיא אומרת:

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

שיאי חום נרשמו בחודש יולי ברחבי העולם, אולם האם פירוש הדבר שאנו חווים שינוי בדפוסי האקלים? כדי לדון בנושא הזמנו את דיאנה פורצ'גוט רות' – כלכלנית ומנהלת המרכז לאנרגיה, אקלים וסביבה ב-Heritage Foundation.

– דיאנה פורצ'גוט רות', תודה שהסכמת להתראיין אצלנו.

– תודה לך.

– לפי הנתונים, חודש יולי נרשם כחודש החם ביותר ברחבי העולם. עד כמה זה משמעותי ומהן הסיבות למזג האוויר החם הזה שאנו חווים?

– חודש אחד חם – אינו מצביע על כך שיש שינוי אקלים. ישנם חודשים חמים וישנם חודשים קרירים. עכשיו קיץ – אז יש הרבה חודשים חמים. לעומת זאת, היום ה-1 באוגוסט, הטמפרטורות נמוכות מהרגיל. אז הטמפרטורות עולות ויורדות, ומה שחשוב זה מה שהממשלה שלנו עושה בנוגע לזה. כיצד הממשלה הזו עוזרת לאמריקנים לעבור את זה? כיצד הממשלה פוגעת באמריקנים? ואפילו אם נוציא את כל הדלקים המאובנים מארה"ב, או נפסיק את השימוש בהם לגמרי, זה ישפיע רק ב-0.2 מעלה צלזיוס בשנת 2100. אבל הממשלה שלנו כופה על האמריקנים הוצאות עצומות בכך שהיא מנסה לחייב ש-60% מכלי הרכב שימכרו ב-2030 יהיו חשמליים. ובה בעת היא כופה תקנה נוספת שתהפוך את החשמל ליקר הרבה יותר, בכך שהיא דורשת מתחנות הכוח להיפטר מ-90% מפליטות הפחמן או להיסגר. רבים מהם פשוט ייסגרו כי זו האופציה היחידה שיש בפניהם.

– אם אנו דנים במה שהממשלה שלנו עושה, ג'ון קרי ביקר לאחרונה בסין כדי לדון בשינוי האקלים. נראה שסין מייצרת אנרגיית רוח ואנרגיית שמש יותר מכל שאר מדינות העולם גם יחד, ועם זאת היא גם המזהמת הגדולה ביותר. האם אנו מסתכנים בכך שאנו מעריצים את סין בעודנו מתעלמים מהנזק שהם גורמים, כפי שאנו מעלימים עין מהפרות זכויות האדם של סין ומתפעלים מהכלכלה שלה?

– זה באמת כך, כי בזמן שג'ון קרי היה שם, הנשיא שי נשא נאום ואמר שהוא אינו מתכוון לפעול לפי לוחות הזמנים של המערב כדי להפחית פליטת גזי חממה. לגבי הסכם פריז הוא אמר שסין תגיע לשיא הפליטות ב-2030 ותפחית אותן אחרי כן. כעת הוא נסוג מדבריו ואומר שהוא לא יעשה זאת. זה חשוב כי אם סין ממשיכה לפלוט פחמן עם הארובות הרבות שלה לשריפת פחם, שהיא בונה עוד ועוד מדי שבוע, אז זה לא משנה מה שאר העולם עושה. לא משנה מה עושות כל מדינות ה-OECD כי הזיהום של סין יהיה גדול יותר מכל פליטות הפחמן של כל מדינות העולם. באוקטובר האחרון אמר שי שהוא אינו מתכוון לצמצם את השימוש בדלקים מאובנים ולחכות עד שהאנרגיות הירוקות יובילו. ואנו יודעים שאנרגיות ירוקות לעולם לא יובילו על פני דלקים מאובנים.

– אז על פרשת הדרכים הזו שבין טמפרטורות שיא לבין יוזמות למאבק בשינויי אקלים מהי הגישה האחראית והדרך להתקדם?

– הדרך האחראית להתקדם היא קודם כל למדוד את הטמפרטורות בזהירות משום שקיימים יותר אזורים אורבניים. כי אנו מקבלים תוצאות גבוהות יותר במדידות הטמפרטורה מאחר שמדי החום נמצאים במרכזים עירוניים חמים. אז אנו צריכים להיות זהירים לגבי המדידות. ישנם אנשי אקדמיה העושים סדרות של מדידות באזורים כפריים ונמנעים מהמרכזים העירוניים החמים. ורק לשם דוגמה, כשנסעתי הביתה ביום שישי שעבר, מד החום במכונית שלי הראה 38 מעלות כשהייתי במרכז וושינגטון וכעבור 10 דקות כשהגעתי לפרברים הוא הראה 32 מעלות. כך שהמדידה מאוד מורכבת. איננו רוצים לנקוט פעילות פזיזות ודרסטיות. אנו רוצים להתקדם לעבר פעולות שלא יפגעו בכלכלה כמו נטיעת עצים, לוודא שלאנשים יש מזגנים, לוודא שמרזבי הבתים נקיים, כך שכשיש סערה עזה בקיץ לא יהיו שיטפונות. אלו הם דברים בסיסיים שאנו יכולים לעשות בלי לכפות הוצאה של טריליונים על כלכלת ארה"ב.

– תודה רבה לך דיאנה פרוצ'גוט רות'.

– תודה לך.

NTD חדשות | בעולם |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל