img

img

img

img

img

ארגנטינה: אינפלציה גואה וביזה מחנויות

NTD

31 באוגוסט 2023 |

| בעולם

avator

על רקע המשבר הכלכלי החמור בארגנטינה, גניבה ומעשי שוד במדינה גורמים לבעלי חנויות לפחד לפתוח את דלתותיהם.

קרן המטבע הבין-לאומית אישרה לאחרונה העברה של 7.5 מיליארד דולר לארגנטינה והממשלה הארגנטינאית מקווה שהמהלך יסייע לייצב את המדינה, כשהבחירות במדינה ממש מעבר לפינה.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

גורמים רשמיים אומרים שיותר מ-100 אנשים נעצרו. מה עומד מאחורי המשבר? סרטון של מצלמות במעגל סגור שהגיע לידי רויטרס מראה את הרגע שבו חשודים נמלטים מחנות בגדים בארגנטינה שהם שדדו, לכאורה. דיווחים על גל אחרון של ונדליזם וגניבות כאלה ברחבי ארגנטינה הובילו לעשרות מעצרים ועוררו פחד בקרב בעלי חנויות המהססים לפתוח את עסקיהם. הסיבה לגניבות אינה ברורה, אך יש סימנים לאי יציבות גוברת כתוצאה מהאינפלציה במדינה שזינקה ביותר מ-100% והקפיצה את יוקר המחיה, כמו גם מרוץ מתוח בבחירות הכלליות באוקטובר. בעל חנות טלפונים ניידים בבירה בואנוס איירס אומר שהוא מפחד לפתוח אבל אין לו ברירה.

"השודדים יורדים מהאוטובוס ברגע לא צפוי. אתה לגמרי לא מצפה להם, הם נכנסים לחנות ותופסים אותך בהפתעה. אין לך זמן לכלום. כל בעל עסק נוקט באמצעי זהירות שהוא חושב שמתאימים לו ביותר. יש אנשים האומרים שעדיף לסגור עד שהסערה תחלוף, אבל אם הביזה התחילה עכשיו בסוף אוגוסט כשאנחנו אפילו לא קרובים לדצמבר, אני לא רוצה אפילו לדמיין מה יקרה בדצמבר. העניין הוא שאם אני לא פותח את החנות אין לי מה לאכול".

הרשויות אמרו שיותר מ-100 אנשים נעצרו באזורים שונים של ארגנטינה. שוטרים גויסו לאבטח חנויות. שר הביטחון, אניבל פרננדס, טען כי הביזה הייתה מתואמת, ואמר שאירועים אלה לא היו ספונטניים ואינם צירוף מקרים.

נשיא ארגנטינה, אלברטו פרננדס, קרא לציבור שלא להיגרר לאלימות. ארגנטינה מתמודדת עם שיעור אינפלציה שנתי שכעת עומד על 113%. הבנק האמריקני JP Morgan מעריך שהאינפלציה יכולה להגיע לשיעור המדאיג של 190% עד סוף השנה. הפיחות החד האחרון במטבע של ארגנטינה ייקר עוד יותר המוצרים. כל זה מגביר את המתח במרוץ המלוכלך בין 3 המועמדים לנשיאות, שכרגע מוביל הליברטריאן הרדיקלי חאבייר מיליי, שרוכב על גל הזעם של המצביעים עקב האינפלציה והמצוקה. הוא הבטיח לעבור לדולר האמריקני ולפרק את הבנק המרכזי של ארגנטינה. קרן המטבע הבין-לאומית אישרה העברה של 7.5 מיליארד דולר לארגנטינה. המדינה היא בעלת החוב הגדול ביותר לקרן המטבע הבין-לאומית בעקבות שנים של משבר כלכלי. ממשלת ארגנטינה מקווה שתזרים המזומנים החדש יסייע לייצב את המדינה, כשהבחירות ממש מעבר לפינה.

NTD חדשות | בעולם |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל