מדריך מקצועי מקיף זה מותאם לספק לכם תהליך פשוט, שלב אחר שלב, כיצד להכין פיצה דקה טעימה בבית. הוא כולל פירוט מפורט של כל המרכיבים הדרושים והשלבים המסודרים הכרוכים בהכנת פיצה דקה ללא שמרים, כדי להבטיח שהיא אותנטית וטעימה ככל האפשר. מתכון לפיצה שאתם חייבים לנסות ולטעום.
סוד ההצלחה הוא במרכיבים
כדי להכין פיצה טעימה, חשוב להתחיל עם מרכיבים איכותיים. המרכיב החיוני הראשון הוא בצק הפיצה. תזדקק ל-2 ½ כוסות קמח לכל מטרה, 1 כפית מלח, 1 כפית סוכר, 1 כף שמן זית וכוס מים חמים. המרכיבים הבסיסיים האלה יהוו את הבסיס לפיצה הדקיקה .
לאחר מכן, תצטרך רוטב פיצה בטעם. אפשר להכין רוטב על ידי שילוב של פחית עגבניות מרוסקות, שן שום טחונה, כפית אורגנו מיובש, כפית בזיליקום מיובש, מלח ופלפל, או אפשר להשתמש ברוטב פיצה שנקנה בחנות. בכל אפשרות שתבחרו, וודאו שהרוטב מתובל היטב ומשפר את הטעם הכללי של הפיצה.
התוספות הן שהופכות את הפיצה לייחודית ומותאמת אישית לטעמך. לפיצה קלאסית מבצק דק, אפשר להשתמש בתוספות מסורתיות כמו גבינת מוצרלה, פלפל חריף פרוס, בצל פרוס וזיתים שחורים. עם זאת, אל תהסוס להתנסות עם מרכיבים שונים כגון עלי בזיליקום טריים, פטריות, עגבניות שרי, או אפילו אננס, בהתאם להעדפות.
לבסוף, אל תשכחו לסיים את הפיצה שלכם בזילוף גבינת פרמזן מגוררת וזילוף שמן זית. הנגיעות האחרונות הללו מוסיפות שכבה נוספת של טעם ועושר לפיצה.
הכנת הבצק
כן, אכן ניתן להגיע לקרום דק מושלם ללא שמרים. שיטה חלופית זו אידיאלית למי שמעדיף תהליך הכנת פיצה מהיר ופשוט יותר. במקום להשתמש בשמרים, נשתמש באבקת אפייה כדי לתת לבצק מרקם קל ופריך.
להכנת הבצק, התחל בשילוב של 2 ½ כוסות קמח לכל מטרה, 1 כפית מלח ו-2 כפיות אבקת אפייה בקערת ערבוב גדולה. מקציפים את החומרים היבשים יחד כדי להבטיח שהם יתפזרו באופן שווה.
לאחר מכן, הוסף 1 כף שמן זית וכוס מים חמימים לתערובת היבשה. מערבבים הכל יחד עד שנוצר בצק רך. אם הבצק מרגיש דביק מדי, אפשר להוסיף עוד מעט קמח, כף בכל פעם, עד שיהיה קל יותר לטפל בו.
לאחר שהבצק מתאחד, מעבירים אותו על משטח מקומח קלות ולשים אותו כ-5 דקות עד שהוא הופך חלק ואלסטי. שלב זה עוזר לפתח את הגלוטן בבצק ומבטיח קרום לעיס אך דק.
לאחר הלישה מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומעצבים מהם כדורים. מכסים את כדורי הבצק במגבת מטבח נקייה ונותנים להם לנוח כ-10 דקות. תקופת מנוחה זו מאפשרת לגלוטן להירגע ומקלה על רידוד הבצק.
הרכבת הפיצה
הרכבת הפיצה היא המקום שבו יש הזדמנות לשלב טעמים ביעילות וליצור יצירת מופת טעימה. התחל בחימום מראש של התנור לטמפרטורה גבוהה, בסביבות 475 מעלות צלזיוס (245 מעלות צלזיוס), כדי להבטיח קרום פריך.
מרדדים את אחד מכדורי הבצק על משטח מקומח עד שהוא מגיע לעובי הרצוי. מעבירים את הבצק המרודד על תבנית אפייה או אבן פיצה מרופדת בנייר אפייה.
עכשיו מגיע החלק הכיפי – בחירת התוספות ! מומלץ להתחיל עם שכבה דקה של רוטב העגבניות או הפסטו האהובים , מפזרים אותה באופן שווה על הבצק. זה יספק בסיס טעים לפיצה.
לאחר מכן, הוסף את התוספות הרצויות. בין אם אתם מעדיפים שילובים קלאסיים כמו גבינת מוצרלה, עלי בזיליקום טריים ועגבניות פרוסות, או שאתם רוצים להיות יצירתיים עם מרכיבים כמו בצל מקורמל, ירקות קלויים או פפרוני חריף, הבחירה היא שלכם.
לשלב את התוספות בצורה אסטרטגית, כדי להבטיח חלוקה אחידה של הטעמים. מתחילים עם הגבינה כשכבה השנייה, ואחריה שאר המרכיבים. זה ימנע מהגבינה להישרף ויאפשר לטעמים להתמזג יפה.
לאחר שהפיצה מורכבת, הכנס אותה לתנור שחומם מראש ואפו במשך כ-12-15 דקות, או עד שהקרום הופך לחום זהוב והגבינה מבעבעת ומעט שחומה.
לאחר שהפיצה מוכנה, הוציאו אותה מהתנור והניחו לה להתקרר כמה דקות לפני שפורסים אותה לפרוסות. זה יאפשר הגבינה להתייצב וימנע מכל התוספות להחליק.
אפייה לשלמות
השגת קרום פריך, חום-זהוב היא המטרה הסופית בעת אפיית פיצה. הסוד טמון בתהליך האפייה עצמו. הנה כמה טיפים שיעזרו להשיג את הקרום המושלם הזה:
ראשית, חשוב לוודא מחומם מראש לטמפרטורה גבוהה, בסביבות 475°F (245°C). החום הגבוה הזה יעזור לבשל במהירות את הבצק וליצור מרקם פריך.
לאחר מכן, חשוב להשתמש באבן פיצה או בתבנית מרופדת בנייר אפייה. כלים אלו עוזרים לפזר את החום באופן שווה ולהבטיח שהקרום נאפה באופן שווה.
סוד נוסף לקרום פריך הוא לרדד את הבצק דק ככל האפשר. זה מאפשר לחשוף שטח פנים גדול יותר לחום, וכתוצאה מכך אפייה מהירה ואחידה יותר.
לאחר שהפיצה מורכבת ומוכנה להיכנס לתנור, הניחו אותה על הרשת האמצעית. מיקום זה מאפשר זרימת חום אופטימלית ומבטיח שהקרום נאפה באופן שווה מכל הצדדים.
שימו עין על הפיצה שלכם בזמן שהיא נאפה. זמן האפייה המדויק יכול להשתנות בהתאם לעובי הבצק והתוספות המשמשות. בדרך כלל, זה אמור לקחת בערך 12-15 דקות עד שהקרום יקבל צבע חום זהוב ויפה.
כדי לבדוק אם הפיצה מוכנה, הרם בזהירות את קצה הקרום בעזרת מרית. אם הוא יציב ופריך, הוא מוכן להוצאתו מהתנור.
לאחר שהפיצה שלכם אפויה לשלמות, הוציאו אותה מהתנור והניחו לה להתקרר כמה דקות לפני שפורסים אותה. זה מאפשר לקרום להתייצב ומבטיח שהתוספות יישארו במקומן כשחותכים לתוכו.
רוצים להנות מעוד מתכונים טעימים? בקרו במדור אוכל ומתכונים שלנו
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל