סין חשפה קשת רחבה של אמצעים בניסיון נוסף להציל את ענף הנדל"ן במדינה. בין היתר מדובר על "בקשה" של המשטר מהרשויות המקומיות ברחבי סין לרכוש מחברות הנדל"ן כמויות גדולות של דירות למגורים שלא נמכרו ולהקל על תקנות הרכישה.
מומחים אומרים שהרשויות המקומיות בסין כבר שקועות בחובות כבדים של כ-9 טריליון דולר.
הבנק המרכזי של סין הודיע כי יספק טריליון יואן (138 מיליארד דולר) כתוספת מימון לענף הנדל"ן.
תמונה: Stringer / Getty Images
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
סין הודיעה על חלק מהאמצעים המשמעותיים ביותר שלה, שלא נוסו עד כה בניסיון לייצב את המשבר בענף הנדל"ן שלה. אחת האסטרטגיות המרכזיות המיושמות מערבת את הרשויות המקומיות בקניית דירות שלא נמכרו. הרשויות יוכלו לקנות בתים במחירים סבירים כדי לספק דיור במחיר לכל נפש. כך מסר סגן ראש ממשלת סין. עיתון הנדל"ן הסיני, המנוהל על ידי משרד הדיור, מסר כי המדיניות מציינת רגע היסטורי משמעותי לענף, אבל לא נמסרו פרטים על משך הזמן שיידרש או כיצד יושג המימון. הפרשנים ציינו שהרשויות המקומיות בסין כבר שקועות בחובות של 9 טריליון דולר.
גורמים רשמיים הבטיחו גם לעשות מאמצים למסור מגורים שבנייתם טרם הסתיימה. נוסף לכך, הבנק המרכזי של סין יספק טריליון יואן או 138 מיליארד דולר כתוספת מימון לענף. המימון יקל על יוזמות כמו פיתוח מחדש של אזורים עירוניים מסוימים שיש בהם בניינים ישנים. הבנק המרכזי של סין גם הודיע על הורדת שיעור הריבית המינימלי על המשכנתאות הן עבור בתים חדשים והן עבור בתים קיימים.
המהלך נעשה אחרי שנים של כאוס בענף. הכל החל ב-2021 כשגורמים רשמיים החלו לנקוט צעדים כדי להתמודד עם החוב העצום שהצטבר על ידי מספר חברות נכסים. הליכי חדלות פירעון נפתחו ע"י חברות נדל"ן רבות, מה שהותיר את סין עם מיליוני בתים שלא נמכרו או שבנייתם טרם הסתיימה. נראה שצעדים קודמים לשיקום הענף לא הצליחו. לפי נתונים עדכניים, מחירי הדיור וההשקעות בענף ממשיכים לצנוח.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל