img

img

img

img

img

מחירי הנפט בעולם ירדו לשפל של מזה יותר מ-3 חודשים

NTD

11 בנובמבר 2023 |

| כלכלה

avator

מחירי הנפט הגיעו ביום רביעי לשפל של מזה יותר מ-3 חודשים.

מה הסיבות לירידת המחירים למרות המלחמה והמתיחות הרבה במזרח התיכון?

שוחחנו עם דון מא, מגיש התוכנית NTD Business לשמוע את דעתו בנושא.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

– בוא נתחיל עם השאלה, מדוע ירדו מחירי הנפט? האם הסכסוך במזרח התיכון כבר אינו מדאיג?

ובכן, טיפאני, אמרתי את זה כבר בעבר, בתחילת הסכסוך הזה. אמרתי שאם הסכסוך יישאר בין ישראל לחמאס ולא יתפשט למדינות אחרות, המשקיעים לא יהיו מודאגים מזה יותר מדי. ואני חושב שזה מה שאנחנו רואים עכשיו. השוק בהחלט פחות מודאג מהפוטנציאל לשיבושים באספקה במזרח התיכון. למעשה, אני חושב שאפשר לומר שלחלק מהמשקיעים, זה מעניק למעשה תחושת ביטחון שהמלחמה בישראל וברצועת עזה לא תשפיע על ההיצע.

– ולמה המשקיעים מפנים את תשומת ליבם כעת?

ובכן, מעורבים כאן מספר גורמים מורכבים ואחד מהם שיש לו השפעה, לדעתי, הוא ההיצע. מלאי הנפט הגולמי בארה"ב עלה בשבוע שעבר בכ-12 מיליון חביות. מקורות מסוימים ציינו שלפי נתוני מכון הנפט האמריקני (API), הפקת הנפט בארה"ב עולה בהתמדה. למשל, בשבוע הראשון של נובמבר, תפוקת הנפט הגולמי בארה"ב הגיעה ל-13.2 מיליון חביות ביום, שדרך אגב זהו שיא חדש. אז זהו אם כן אחד הגורמים. גורם נוסף קשור לנתונים של מנהל המידע של מחלקת האנרגיה של ארה"ב, שלפיהם צריכת הנפט תרד למעשה ב-300,000 חביות ליום. אז בעצם, מה שיש כאן, זה מצב של גידול בהיצע וירידה בביקוש. אז, כמובן, שזה משפיע על המחירים. אבל יש כאן עוד גורם. סין, יבואנית הנפט הגולמי הגדולה בעולם, רואה את הייצוא הכולל של הסחורות והשירותים שלה מתכווץ מהר מהצפוי. וזה גם מחזק את הדאגות לגבי הביקוש לנפט. ודבר נוסף שאזכיר כאן הוא שיש חשש גם לגבי הכלכלה העולמית, שתתקל במכשול פוטנציאלי בהמשך.

– ואיך קיצוצי התפוקה של אופ"ק משתלבים בכל זה?

ערב הסעודית הודיעה שהיא תמשיך לצמצם מרצון את תפוקת הנפט הגולמי שלה במיליון חביות ליום עד תום השנה. ויש האומרים שאולי זו הודאה שבשתיקה בכך שהביקוש לנפט גולמי אינו חזק כפי שציפתה אופ"ק. אבל המסקנה מכל זה, טיפאני, זה שהייצור בארה"ב הוא גורם משמעותי שאיננו יכולים להתעלם ממנו במונחים של שווקים גלובליים וכך גם לגבי הביקוש הסיני. שניהם מתפתחים כעת בצורה שמעודדת מחירים נמוכים יותר.

– אכן יש כאן הרבה גורמים מורכבים. דון מא, תודה רבה שהצטרפת אלינו.


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל