img

img

img

img

img

תביעה ייצוגית נגד OpenAI

NTD

12 ביולי 2023 |

| מדע וטכנולוגיה

avator

אפליקציית הבינה המלאכותית הפופולרית ChatGPT עומדת בפני תביעה ייצוגית.

מספר מפורסמים בתעשיית הבידור, ובהם הקומיקאית שרה סילברמן ומספר סופרים תובעים את החברה על שימוש ללא רשות בתכנים שלהם כדי לאמן את המודלים הלשוניים של הבינה המלאכותית ומגישים תביעה ייצוגית נגד החברה.

דון מא, מגיש תוכנית העסקים של NTD, שוחח בנושא עם ג'ון ריסבי, עו"ד לרישום פטנטים ופרופסור לדיני פטנטים בביה"ס למשפטים Southeastern Nova שבפלורידה.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

אפליקציית הבינה המלאכותית הפופולרית ChatGPT עומדת בפני תביעה. מספר מפורסמים בתעשיית הבידור מגישים תביעה ייצוגית נגד החברה העומדת מאחורי ChatGPT מה יהיו ההתפתחויות? דון מא, מגיש תוכנית העסקים של NTD שוחח עם פרופ' לדיני פטנטים.

מצטרף אליי פרופ' לדיני פטנטים, ג'ון ריסבי שהוא עו"ד לרישום פטנטים ופרופ' לדיני פטנטים בביה"ס למשפטים Southeastern Nova שבפלורידה.

– ג'ון, נראה שאנשים רבים כל כך מגישים כעת תביעה ייצוגית נגד ChatGPT ו-OpenAI. אני חושב שהאחרונה והמפורסמת שבהם היא הקומיקאית שרה סילברמן והיו גם מספר סופרים בשבוע שעבר הם תובעים את OpenAI על שימוש ללא רשות בתכנים שלהם כדי לאמן את המודלים הלשוניים שלהם של בינה מלאכותית. ג'ון, אז האם תוכל לומר לנו אם יש עילה לתביעות?

– ובכן, יש בהחלט עילה לתביעה כזאת. אינני צופה שהיא תידחה כמו בקשה לפסק דין מקוצר או משהו כזה. אז יש לה בהחלט סיכוי להצליח. בדיני קניין רוחני במיוחד בכל הנוגע לזכויות יוצרים יש להם [ליוצרים] זכות לקבוע למי הם נותנים רשות להשתמש ביצירה ומתי הם נותנים רשות ובאיזה אופן ניתן להשתמש ביצירה הזו. אז הסוגיה המרכזית היא שהסופרים האלה טוענים שהדרך היחידה בה ChatGPT מסוגלת לספק סיכום מפורט כזה של הספרים שלהם היא רק אם יש לחברה גישה ליצירה המלאה. וכמובן אני חושב שהתיק הזה ייסוב סביב השאלה מאין השיגה ChatGPT את המידע הזה ובאיזה מאגר נתונים הם משתמשים. כי הטיעון שלהם הולך להיות משהו כמו: "איננו משתמשים ביצירה המקורית אנו רק משתמשים בנתונים שיש אליהם גישה באינטרנט" אבל הם אינם מגלים את המקורות שלהם וזה בעייתי.

– האם שימוש בנתונים שנחשבים לנחלת הכלל נחשב לשימוש הוגן?

– ובכן שימוש הוגן הוא בהחלט טיעון המגן על הפרת זכויות יוצרים אחד הגורמים העיקריים לטענת שימוש הוגן הוא האם מדובר בשימוש למטרה מסחרית או שלא למטרת רווח. אז בעבר כשביהמ"ש העליון פסק בתיק של קלטות Sony DHS לגבי השאלה האם לצרכנים פרטיים המחזיקים קלטות ביתיות יש זכות להקליט תוכניות טלוויזיה ולצפות בהן יותר מאוחר? וזה אושר מתוקף הזכות לשימוש הוגן. אבל גורם מרכזי היה שהצרכן לא התכוון למכור את הקלטות או להפיק רווח כלשהו מהקלטת תוכניות הטלוויזיה. הם [הצרכנים] הקליטו כדי לצפות בתוכניות בעצמם. נעשה בהן שימוש לצפייה בזמנים שונים ולא הייתה שום המרצה או עידוד להפקת רווח. זה בהחלט לא המקרה של ChatGPT יש להם מודלים שגובים עמלות חודשיות ואני מעריך שהם שווים לפחות משהו בסביבת 29 מיליארד דולר בהתבסס על הרווחים שהם עושים. יהיה קצת קשה להגדיר זאת במסגרת הזכות לשימוש הוגן.

חברה | מדע וטכנולוגיה |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל