במבט לאחור על מגפת הקורונה במארס 2020 חזו חוקרים מאימפריאל קולג' בלונדון, כי הסגרים יצילו יותר מ-2 מיליון בני אדם בארה"ב. אולם מחקר חדש מגלה כי נמנעו רק 4,000 מקרי מוות בארה"ב, בשעה שהנזק הכלכלי והחברתי גבה מחיר כבד. מחברי המחקר מכנים את הסגרים כישלון רחב ממדים של מדיניות עולמית.
הדרישה להישאר בבית, העסקים שנסגרו, והבלבול כתוצאה מחוקים מסובכים. הסגרים נראים אולי כזיכרון רחוק, אך האם הם באמת עבדו? חוקרים מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס ואוניברסיטת לונדון, נתחו כמעט 20,000 מחקרים בנושא הגבלות מגפת הקורונה במדינות שונות. הם הגיעו למסקנה שהסגרים לא הפחיתו את מקרי המוות באופן משמעותי. אחד ממחברי המחקר, ג'ונס הרבי, אומר כי לשינויים מרצון בהתנהגות אכן הייתה השפעה.
"המחקרים שלנו לא אומרים שריחוק פיזי חברתי לא משפיע. אני באמת חושב שזה משפיע כאשר מתחוללת מגפה. זה רק מראה כי מה שאנשים עושים מרצונם הוא הגורם המשפיע העיקרי, ומה שהמדינות יכולות לעשות מעבר לכך הוא בעל השפעה מוגבלת מאוד".
בתחילת 2020 אימפריאל קולג' נתן תחזית האומרת כי הסגרים יצילו יותר מ-2 מיליון בני אדם בארה"ב, ויותר מ-400,000 בני אדם בבריטניה. אך במחקר החדש הגיעו למסקנה כי הסגרים מנעו 4,000 מקרי מוות בלבד בארה"ב, ו-6,000 מקרי מוות ברחבי אירופה, שהם יחסית מעט מקרי מוות, בהשוואה לעונת שפעת טיפוסית. מחברי המחקר כינו את הסגרים כישלון רחב ממדים של מדיניות עולמית. פרופ' דיויד פאטון אומר שהמחיר ששילמה החברה גדול בהרבה על התועלת.
"אנו יודעים שהמחיר היה מאוד מאוד גבוה. אפשר לסלוח לפוליטיקאים, שנכנסו קצת לפאניקה בתחילת המגפה וניסו ללכת בעקבות המדיניות שנקטו רוב המדינות. אבל במבט לאחור, אני חושב שאפשר לומר שהסגרים והתערבות הממשלות היו מדיניות גרועה מבחינת היתרונות הדלים והעלויות הגדולות שהיו להם".
כאשר החלו ליישם את מדיניות הסגרים, חבר הפרלמנט הבריטי גראהם בריידי, היה אחד מאלה שהעלו חששות לגביהם.
"כעת אנו רואים כי תוצאות המחקרים האקדמיים מצביעים כי הדברים החיוביים שהביאו איתם הסגרים שואפים לאפס. למרות זאת מדי יום אנו רואים עדויות לנזקים הגדולים שנגרמו בהיבטים אחרים בחייהם של אנשים".
לדבריו, לסגרים הייתה השפעה חמורה במיוחד על ילדים וצעירים.
"לצעירים שלמדו באוניברסיטה לא הייתה אפשרות להשתתף בהרצאות והם נאלצו לעשות כמעט הכול דרך האינטרנט. יש לזה השלכות מאוד ממשיות הן מבחינת הישגיהם בלימודים, והן מבחינת בריאות הנפש אצל הצעירים".
אימפריאל קולג' לונדון לא מסר את תגובתו.
ג'יין וורל, חדשות NTD לונדון.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל