ארגון ההגירה של האו"ם טוען ששינויי האקלים גורמים לאנשים לעזוב את בתיהם ולהגר למדינות אחרות. הארגון מבקש לגייס כ-3 מיליארד דולר כדי לטפל בעקורים מבתיהם "כתוצאה משינויי האקלים".
כתב NTD אריאן פסדר עם הפרטים בנושא ועם עדכון על העימות בין ממשלת טקסס לממשלת ארה"ב על רקע זרם המהגרים הבלתי פוסק לטקסס.
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
ארגון ההגירה הבין-לאומי של האו"ם (IOM) משיק את הפנייה הגלובלית הראשונה שלו אי פעם. הארגון מבקש קרוב ל-8 מיליארד דולר כדי לסייע למהגרים הנמצאים בדרכם וליישם דרכים קלות יותר להגירה.
"אם נקבל את המימון הזה IOM יהיה יותר אסטרטגי ויותר פרואקטיבי, נוכל לדעת על בעיות לפני שהן מתרחשות ולפני שהן יגבו מחיר כבד יותר".
בדף הבית של הארגון נכתב שמתוך 8 מיליארד הדולר כמעט 3 מיליארד יוקצו להפחתת סיכונים והשפעות של שינוי האקלים. לפי סוכנות האו"ם לפליטים, 84% של המהגרים והפליטים ב-2022 ברחו ממדינות בהן היה סיכון גבוה בשל האקלים. זו עלייה מ-61% בשנת 2010. הסוכנות מקווה שכמעט ה-8 מיליארד הדולר יגיעו מתורמים פרטיים ומהסקטור הפרטי כמו גם מממשלות.
ביום שני גם חלה התפתחות משמעותית לגבי המחלוקת בין טקסס לבין ממשל ביידן. ביהמ"ש העליון של ארה"ב קבע עכשיו שמשמר הגבול רשאי להסיר גדר תיל שנפרסה ע"י טקסס. זה קורה לאחר שמדינת הכוכב הבודד (טקסס), התחילה לקחת את העניינים לידיה. רק בשבוע שעבר, רשויות המדינה התחילו לעצור מהגרים בלתי חוקיים והאשימו אותם בהסגת גבול פלילית.
בינתיים, אנשי ממשל בטקסס נראו משוחחים עם מהגרים כשהם עומדים בצד השני של הגדר. הם הורו להם להגיע לנקודת מעבר מסודרת. והחדשות האחרונות – חברי הסנאט אומרים שהם בדרך לאישור התקציב לגבול השבוע. הסנטור הדמוקרטי, כריס קונס, פנה ביום ראשון לרפובליקנים שיתמכו בהסכם.
"אם הסנטורים הרפובליקנים יסרבו לשקול את ההסכם ולהצביע בעדו, אז הם יהיו האחראים לשנה נוספת שבה מיליוני אנשים יסבלו את המסע של הגעה לגבול הדרומי שלנו רק כדי להידחות או בסופו של דבר להיות מגורשים".
המימון יהיה חלק מחבילת הסיוע המשלימה של הנשיא ביידן הכוללת גם כסף לאוקראינה ולישראל.
תמונה: John Moore / Getty Images
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל