נושא המתות ה"חסד" תופס תאוצה במדינות שונות בעולם בשנים האחרונות ויש החוששים שהנושא יוצא משליטה.
כתב NTD בבריטניה מלקולם האדסון שוחח עם דובר הקמפיין "לטפל, לא להרוג", אליסטר טומפסון, כדי לשמוע את דעתו על המתרחש בתחום וכיצד לדעתו אפשר באמת לפתור את המצב.
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
כתבנו מלקולם האדסון שוחח עם דובר הקמפיין "לטפל, לא להרוג", אליסטר טומפסון, כדי לקבל מידע נוסף על המתת חסד וסיוע לסיום החיים. שלום אליסטר.
התומכים בהמתת חסד הציגו זאת כדרך טובה לעזור לאנשים לסיים את חייהם. אבל היא גם העלתה סוגיות רבות. מהן הבעיות המתעוררות בעקבות סיוע המדינה בהתאבדות?
אז יש מספר עצום של בעיות. אם מסתכלים בהשוואה על נתונים בין-לאומיים רואים שמקומות כמו וושינגטון ואורגון – רוב האנשים שרצו לסיים את חייהם ציינו את החשש להיות לנטל כאחת הסיבות לקבלת ההחלטה הזו, בעוד שאם בוחנים מקומות כמו קנדה, מבחינים מהר מאוד שאמצעי ההגנה נשחקים, שלנכים שרק ביקשו שיכניסו לביתם רמפות בסך של 5,000 דולר, הוצע סיוע לסיום החיים במקום סיוע חברתי והתמיכה שהם אמורים להיות זכאים להם. במקום סיוע חברתי והתמיכה אז זה אחד הדברים שרציתי לדון בהם, לקנדה יש תוכנית רפואית מתקדמת למדי לסיוע להתאבדות.
אז אם יעשו נורמליזציה להמתת חסד כאן בבריטניה, האם נוכל לסמוך על זה שלא יקרה פה אותו הדבר בתוך 5 עד 10 שנים?
ובכן אני חושב שזה אחד החששות העיקריים שיש לי בתור פעיל נגד סיוע להתאבדות והמתת חסד, "לטפל, לא להרוג". כשמסתכלים על מה שקרה בקנדה, הם הציגו חוק שהיה אמור להיות מוגבל לחולים סופניים שהסבל שלהם בלתי נסבל אבל מהר מאוד הוא יצא מכלל שליטה כך שחולי נפש הומתו בהמתת חסד בקנדה. ואנו רואים שגם במקומות כמו בלגיה והולנד שגם הולכות בדרך הזו, בהחלט בבלגיה ובהולנד, קבוצת המטופלים שגדלה במהירות הרבה ביותר שחייהם הסתיימו על ידי המדינה עשו זאת למעשה בשל בעיות נפשיות.
אז איך המדינה צריכה לטפל בשאלה האם לתמוך בסיוע להתאבדות ואילו אמצעים נוספים אפשר לנקוט כדי לתמוך באנשים?
ובכן אני חושב שהדוח האחרון של שירותי הבריאות והרווחה שהתפרסם ב-29.2 מדגיש שקיימת בעיה רצינית בטיפול הפליאטיבי התומך. אנחנו יודעים מסקרים שנערכו שאחד מתוך 4 אנשים בבריטניה האמור לקבל טיפול פליאטיבי – אינו מקבל אותו. אז הייתי דוחק בממשלה למקד את תשומת הלב שלה בסגירת הפער הזה ולוודא שכל מי שזקוק לטיפול פליאטיבי יקבל אותו, אם זה משכך כאבים ואם זה טיפול סוציאלי. ואם נעשה זאת אז אני די בטוח, והנתונים גם מעידים על כך, שלא תהיה דרישה לסיוע להתאבדות או להמתת חסד.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל