img

img

img

img

img

טקסס: "לא" להשתתפות גברים בתחרויות נשים

NTD

11 באוגוסט 2023 |

| ארה"ב

avator

מושל טקסס, גרג אבוט חתם השבוע על ה"חוק להצלת ספורט הנשים" (Save Women’s Sports Act) לפיו יש להפריד בין הספורטאים, בתחרויות המכללות, לפי המגדר שלהם בלידה.

נכון לעכשיו עוד 20 מדינות בארה"ב העבירו חקיקה דומה.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

האם יש לגברים מקום בספורט נשים? מדינת טקסס אומרת שלא, אף שהפסיקה התקבלה בהתנגדות רבה. כתבנו דייב מרטין עם הפרטים.

מושל טקסס גרג אבוט חתם ביום שני על חוק להצלת ספורט הנשים (Save Women’s Sports Act) שנועד להפריד בין קבוצות הספורט של בתי הספר לפי המגדר בלידה. בטקס החתימה שהתקיים בהיכל התהילה של נשות טקסס נכחו בין היתר מייסי פטי שחקנית הכדורעף בליגת המכללות וריילי גיינס, שחיינית לשעבר בליגת המכללות.

"זה די מדהים שהחוק הזה בכלל נחוץ. אם יש לכם עיניים ומוח, ומידה מסוימת של שכל ישר אתם יכולים בקלות להבין את העובדה שגברים בממוצע הם גבוהים יותר, חזקים יותר בעלי עוצמה יותר, הם יכולים לקפוץ גבוה יותר מנשים. אני יכולה להעיד על חוסר הנוחות גדול מאוד בחדר ההלבשה כשאת מסתובת ויש שם זכר בן 22 המתנשא לגובה 1.95 מטר כשהוא עירום ואיבר מינו התקין לחלוטין חשוף במרחק סנטימטרים ספורים מהמקום שבו את מתפשטת באותו הזמן".

בעוד שבתוך האולם האירוע היה שליו, בחוץ הסיפור היה שונה, כאשר עשרות מפגינים מחו ברחוב.

"הם היו עוינים מאוד, נאלצנו להישאר בחלל האירוע יותר זמן מהצפוי כי המפגינים ירקו על אנשים שעזבו והטרידו אותם".

מייסי פטי היא שחקנית כדורעף בכירה באוניברסיטת לי בטנסי אומרת שזה היה כל כך עוין עד שבסופו של דבר המשטרה נאלצה ללוות אותן החוצה דרך הכניסה האחורית.

"זו הייתה חוויה אבסורדית, לראות אותם קוראים לסטודנטיות טרנספוביות כשכל מה שהן רצו זה לשחק כדורעף נשים נגד נשים אחרות".

השאלה העומדת על הפרק היא האם הצעת החוק הנוכחית מגבילה בצורה בלתי הוגנת ספורטאים טרנסג'נדרים מלעסוק בספורט, היא דבר שפטי דוחה מכול וכול.

"אם אתה מזדהה כטרנסג'נדר אינך יוצא מהכלל הבסיסי שבנות צריכות לשחק בקבוצות בנות בלבד, ולכן אם נפטר מהמגבלות האלה בין ענפי הספורט אז ספורט נשים פשוט יחדל מלהתקיים".

פטי אומרת שרוב התקשורת מנסה להעצים את הדעות המתנגדות. רוב הספורטאיות שהיא פוגשת אינן חושבות שהעובדה שזכר שמזדהה כנקבה שוללת אוטומטית את היתרונות הביולוגיים המולדים שלו, שלא לדבר על נוכחות בחדר ההלבשה.

"אין בחורה שאני מכירה שמרגישה לגמרי בנוח להיכנס לשירותים שלא קיימת בהם הפרדה מבוססת מין המונעת מגברים להיכנס פנימה".

נוסף לכך, פטי מציינת את המקרה של פייטון מק'נאב, שחקנית הכדורעף בתיכון שסבלה זעזוע מוח ופציעה בצוואר כאשר ספורטאית טרנסג'נדרית זרקה את הכדור על פניה בספטמבר האחרון, וגרמה לה לשיתוק חלקי ופגיעה בראייה.

"הפציעה הייתה נמנעת לחלוטין אם בית המחוקקים במדינה היה יוזם חקיקה, והאמת היא שזה קורה בכל רמה בכל ענף ספורט. פגשתי בנות בית ספר יסודי שצריכות לעבור את זה. ההנחה שהנושא לא מהווה בעיה פשוט לא נכונה".

כרגע 20 מדינות העבירו חקיקה דומה לטקסס שתיכנס לתוקף בחודש הבא.

ארה"ב | חברה |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל