רוסיה הזהירה מכך שאספקת מטוסי F-16 לאוקראינה כרוכה בסיכונים עצומים עבור מדינות המערב. סגן שר החוץ של רוסיה אומר שהסיכונים כוללים החרפה ביחסים המתוחים כבר ממילא בין מדינות המערב לרוסיה. כתבנו דניאל מונהאן עם הפרטים על ההתפתחויות האחרונות.
סגן שר החוץ של רוסיה, אלכסנדר גרושקו, אומר שמדינות המערב ממשיכות לדבוק בתרחיש של הסלמה בנוגע למטוסי ה-16-F. בינואר אמר הנשיא ג'ו ביידן כי ארה"ב לא תספק לאוקראינה מטוסי קרב, אבל ב-19 במאי, ביידן אמר לעמיתיו ממדינות ה-G7 שארה"ב תמשיך לעשות כל שביכולתה כדי לחזק את יכולתה של אוקראינה להגן על עצמה.
"זה כולל יוזמה משותפת חדשה עם השותפות שלנו כדי להכשיר טייסים אוקראינים בתפעול מטוסי קרב דור רביעי, כמו ה-16-F".
נשיא אוקראינה, ולודימיר זלנסקי, קידם בברכה את החלטת ארה"ב בטוויטר וכתב: "זה יחזק מאוד את צבא אוקראינה בשמים". זלנסקי גם אמר ביום ראשון כי הוא משוכנע שקייב תקבל את אספקת מטוסי ה-16-F מהמערב.
"כלומר אנו נקבל את המטוסים. איני יכול לומר כרגע כמה מטוסים נקבל, זה לא סוד, איני יודע זאת בעצמי".
מטוסי ה-16-F הם מטוסי סילון על קוליים שיכולים להמריא בדקות ספורות בלבד וליירט מטוסי אויב והתקפות טילים. הנשיא ביידן אמר ב-21 במאי שזלנסקי נתן לו הבטחה חד משמעית לגבי מטוסי ה-16-F.
"הם לא ישתמשו בהם כדי להיכנס לשטח רוסיה".
ביידן נפגש עם זלנסקי בוועידת ה-G7 בהירושימה. ביידן גם הודיע ביום ראשון על חבילת סיוע בטחוני חדשה לאוקראינה בסך של 375 מיליון דולר. הנשיא זלנסקי הודה לביידן על חבילת הסיוע, על עזרתו, על הנהגתו ועל תמיכתו.
"באמת שאיני יודע את הפרטים, אבל אני יודע שנתת לנו חבילה גדולה מאוד במהלך השנה הזו, יותר מ-7 מיליארד דולר. אני מוקיר זאת. לעולם לא נשכח זאת, תודה".
בה בעת ממשלת הולנד מוסרת כי מוטב שהכשרת הטייסים האוקראינים על מטוסי ה-16-F תתחיל בהקדם האפשרי. הדברים נאמרו אחרי שהנשיא ג'ו ביידן הביע את תמיכתו בתוכנית ההכשרה המשותפת של בעלות הברית. ג'וזף בורל שר החוץ של האיחוד האירופי אמר שהוא מקווה שהצעד הבא יהיה אספקת מטוסי קרב לאוקראינה, בעוד קייב אומרת שמטוסי ה-16-F יעילים בהרבה ממטוסי הקרב מהתקופה הסובייטית שעדיין בשימושה.
דניאל מונהאן, חדשות NTD
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל