img

img

img

img

img

משבר המהגרים באירופה — פרשנות

NTD

30 בדצמבר 2023 |

| בעולם

avator

לנוכח משבר המהגרים החמור השוטף את אירופה והניסיון של האיחוד האירופי לקבוע מדיניות הגירה חדשה שוחחה מגישת חדשות NTD עם טוד בנג'ימין, חוקר בכיר לביטחון לאומי ב"מרכז ללימודי הגירה" שחזר לאחרונה מאירופה, שם חקר את משבר המהגרים.

בנג'ימין מספר בריאיון על הצעדים החדשים שנקטו השנה קרואטיה וסרביה, מהלכים שהחריפו עוד יותר את המצב. לדבריו סוריה מדורגת כיום במקום הראשון מבחינת כמות המהגרים לאירופה.

תמונה: Marco Di Lauro/Getty Images

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

– טוד, ספר לנו מה ראית באירופה ומה מצב המשבר שם?

ובכן, אפשר לראות בבירור שמגיע גל מהגרים גדול דרך נתיב הבלקן. זה היה מחזה של משבר הגירה המוני ממש קטסטרופלי שראינו כמוהו בשנים 2016-2015. זו הדרך היוצאת מטורקיה ומיוון ומגיעה דרך הונגריה, בוסניה, קרואטיה וסלובניה לכיוון ההוא. היו כמה דברים שקרו שבהחלט הקלו על הזינוק במספרים שלא ראינו כמוהם מאז השנים 2015 -2016 רובם מאפגניסטאן, אולם כעת מספר המהגרים הגבוה ביותר מגיע שוב מסוריה, אבל המספרים זינקו פי 3 בשנה האחרונה ובשנה שעברה הם זינקו פי 2 מהשנה שקדמה לה. אז המספרים שמגיעים דרך נתיב מדינות הבלקן גבוהים מאוד. יש כעת דיווחים רבים על מהגרים המגיעים דרך הים התיכון – גם פה המספרים עלו. הם מגיעים דרך הים התיכון. אבל זה באמת יוצא דופן וזה מאלץ את האיחוד האירופי למצוא פתרונות.

– ומה גורם לזה?

ובכן, מספר דברים. אחד מהם, קרה בינואר 2023. קרואטיה, שעד אז חסמה חלק ניכר מההגירה והחזירה מהגרים לבוסניה – הצטרפה ל"אזור שנגן" שזהו אזור ללא גבולות – ממנו תנועה חופשית ללא צורך באשרה ברחבי האיחוד האירופי. הם [קרואטיה] נטשו את כל העמדות במעברי הגבול שלהם. כתוצאה מזה המבריחים והמהגרים מבינים שיש להם כעת הזדמנות פז להיכנס היישר למדינות האיחוד האירופי העשירות והנחשקות, שבהן הם יכולים לבקש בקלות מקלט מדיני ואז בעצם להשתחרר וללכת לאן שהם רוצים. הדבר השני שקרה, הוא שבתחילת 2023 החליטה סרביה לאפשר כניסה חופשית אליה, ללא אשרות. אז כל אחד יכול היה להיכנס, מקובה, מאקוודור, מברזיל ומכל מקום בעולם, מאפריקה, והם אכן עשו זאת, הם ניצלו את הפתיחה של אזור שנגן החדש. אל תשכחו שהונגריה בנתה חומות, סרביה בנתה מספר חומות, מקדוניה בנתה כמה חומות, אוסטריה, סלובניה – כולן בנו חומות. אבל כשקרואטיה הצטרפה לאזור שנגן היא למעשה יצרה את הפתח הזה, שתפקד כמעין פתח מילוט אליו התנקז כל הלחץ הרב.


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל