img

img

img

img

img

דבש מזויף תוצרת סין מציף את אירופה — ומה המצב בישראל?

NTD

29 במאי 2024 |

| בעולם

avator

קשה להבחין בהבדל בעין בלתי מזוינת, אבל חלק מדבש הדבורים הנמכר כעת באירופה לא מופק מפרחים אלא מגיע מאורז, חיטה, תירס ועוד. רוב הסחורה המזויפת מגיעה מסין.

הנתונים האחרונים אף מראים עלייה חדה ביבוא של "דבש" מסוג זה בשנים האחרונות. כתב NTD בצרפת מביא את הפרטים.

ומה קורה בישראל?
מערכת חדשות NTD עברית פנתה בנושא לזאב מידן, לשעבר מנכ"ל מועצת הדבש בישראל. מידן אומר:

"בדרך כלל דבש שמגיע לארץ עובר בדיקת בתקן. הדבש מיובא מאירופה ומדרום אמריקה, אך יתכן מאוד שמעורבב בו דבש סיני. אך למרות שהדבש הזה עובר בדיקות תקן, אנו חוששים שהסינים יודעים לרמות את התקן. הם יודעים ליצור דבש שעובר את תו התקן. אבל זה לא דבש אמיתי!

וגם המחיר כל כך זול שהוא מעלה חשד שמשהו פה לא אמיתי אבל אין לי הוכחה. ממליץ לצרכן הישראלי, לבדוק האם יש תו איכות, שמועצת הדבש מוציאה אותו וכדאי לבדוק ומאוד להיזהר. אם המחיר זול מידי זה חשוד".

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

דבש מזויף מסין מציף את חנויות המזון באירופה. למרות החמרת הכללים של נציבות האיחוד האירופי כדי ליידע את הלקוחות – המגמה אינה מאטה. מספר דבוראים באירופה אומרים שעסקיהם נמצאים בסכנה בשל דבש זול המיוצר מאורז. כתבנו מצרפת דיוויד ויווס עם הפרטים.

קשה להבחין בהבדל בעין בלתי מזוינת, אבל חלק מדבש הדבורים לא מופק מפרחים אלא מגיע מאורז, חיטה, תירס, ומוצרים מתוקים אחרים. ייתכן שלקוחות אירופאים רבים הולכו שולל על ידי הדבש שהגיע מסין שהיא הספקית הגדולה ביותר באירופה כרגע.

הנתונים האחרונים מראים עלייה חדה ביבוא ממדינה זו מאז 2020. בסין – תעשייה חדשה צמחה, כזו המייצרת דבש מלאכותי תוך שימוש באורז ובסירופ תירס שמחקה היטב את האמיתי.

הדבש המלאכותי הזה שלא נוצר על ידי דבורים, מתחרה עם הדבש הצרפתי ודבורי הדבש האירופיים, ומגיע לשוק במחירים כל כך נמוכים שהם הרבה מתחת לעלות הייצור של דבש הדבורים שלנו. ניתן לייצר צנצנת דבש אחת מסין בפחות מ-$1 או $2 בהשוואה ל-$5 לצנצנת דבש דבורים צרפתי. אנרי אומר שלמרות שסין הייתה יצרנית דבש גדולה בעבר, השיטות האחרונות הן לחלוטין למטרות רווח ללא כבוד ללקוחות.

מוצרים אלה לעתים נדירות מזוהים כדבש מזויף כשהם מגיעים למדפי המרכולים. הדבר הגרוע ביותר הוא שהמוצרים האלה חורגים מעבר לבדיקה שגרתית ואנחנו מגיעים לחוסר זהירות אם לא נבצע בדיקות לעומק כדי לזהות אם הדבש מזויף או טהור.

בתגובה למצב, הובילה נציבות האיחוד האירופי מבצע בקרה מקיף, בשיתוף פעולה עם 16 מדינות אירופיות. הממצאים שלהם חשפו לא רק את השימוש בתוספים בלתי מורשים, אלא גם מידע מזויף שניתן להתייחס אליו כמטעה צרכנים ומשווקים.

אנרי אומר שרק בקרות שיטתיות מחמירות יותר, איסור גורף לייבא את הדבש הזה יכולים באמת לטפל בבעיה. אנחנו קוראים לפיקוח מחמיר הרבה יותר. אנחנו גם קוראים להצליב שיטות ניתוח כדי לזהות את הדבש המזויף הזה ולהחרים אותו. אירופה ייבאה דבש בכ-390 מיליון דולר ב-2023. דיוויד ויווס, חדשות NTD פריז


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל