בטייוואן נמשכת המתיחות הפוליטית והפגנות מחאה של האזרחים. ממשלת טייוואן הודיעה שהיא דוחה הצעת חוק לרפורמה פרלמנטרית שהעבירה לאחרונה האופוזיציה בפרלמנט. מטרת הרפורמה לצמצם את כוחו של נשיא המדינה שנבחר רק לאחרונה.
מומחים אומרים שסין מקווה להשפיע על הפוליטיקה של טייוואן, לפלג את האזרחים ובסופו של דבר להשתלט על טייוואן ללא פעולה צבאית.

הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
בואו נתמקד בעדכונים האחרונים על הדיון המתלהם בתוך הפרלמנט של טייוואן.
ממשלת טייוואן הודיעה שהיא תדחה הצעת חוק לרפורמה פרלמנטרית והחזירה אותה לבדיקה. חברי הפרלמנט העבירו הצעת חוק ביום שלישי, אך נגד הצעד פרצו מחאות המוניות בקרב אזרחי טייוואן.
מפגינים רבים חוששים שמאחורי הצעת החוק עשויה להיות השפעה של התערבות סינית. הפעם לא התקיים דיון על החקיקה והצעות החוק האלה קשות. בלי לערוך דיונים מפורטים הצעות החוק הלא שלמות האלה יעשו לטייוואן נזק גדול. האם זה לטובת סין?
כן כמובן, סין אוהבת שיש שיבושים בדמוקרטיה. אם החקיקה תעבור, המחוקקים בטייוואן ישיגו יותר כוח וסמכות לבקש מהצבא, מחברות פרטיות או מאנשים פרטיים לחשוף מידע ולפרלמנט תהיה הסמכות להעניש את מי שלא ישתף פעולה. אנליסטים אומרים שהצעדים עלולים לפגוע בדמוקרטיה של טייוואן.
לנשיא החדש של טייוואן אין רוב בפרלמנט, וחברי הפרלמנט מ-2 מפלגות האופוזיציה העיקריות קידמו את הצעת החוק. אך מומחים נוספים אומרים שבייג'ינג מקווה להשפיע על הפוליטיקה של טייוואן, לפלג את דעת הקהל באי ובסופו של דבר להשתלט על טייוואן מבלי להכריז על מלחמה. בייג'ינג גינתה שוב ושוב את ויליאם לאי, הנשיא החדש של טייוואן, על תמיכתו בעצמאות.
בינתיים, בייג'ינג מעדיפה את מפלגות האופוזיציה של האי, מכיוון שהן באופן מסורתי פתוחות יותר לשיתוף פעולה עם סין.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל