img

img

img

img

img

האם בריטניה, צרפת וגרמניה החליטו לפעול ביתר נחישות נגד תוכנית הגרעין האיראנית?

NTD

2 ביוני 2024 |

| בעולם

avator

לפי הדיווחים, בריטניה, צרפת וגרמניה שואפות לנקוט פעולה נגד תוכנית הגרעין האיראנית, לקראת הפגישה של סוכנות האו"ם לאנרגיה אטומית (סבא"א) השבוע.

מספר דיפלומטים אמרו לסוכנות הידיעות "רויטרס" כי המדינות נחושות לפעול נגד איראן, למרות התנגדותה של ארה"ב, החוששת ככל הנראה מ"הסלמה נוספת במזרח התיכון".

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

בריטניה, צרפת וגרמניה (מדינות ה-E3 ) שואפות לנקוט פעולה נגד איראן לקראת הפגישה של סוכנות האו‫"‬ם לאנרגיה אטומית (סבא‫"‬א) בשבוע הבא. 3 דיפלומטים אמרו ל‫"‬רויטרס‫"‬ כי מדינות ה-E3 פרסמו יחד עם המועצה טיוטת החלטה ונראה שהם נחושים לקדם אותה למרות התנגדותה של ארה‫"‬ב. ארה‫"‬ב והשותפות האירופיות שלה הידועות כמדינות ה-E3, חלוקות בדעתן בנוגע לשאלה האם להתעמת עם איראן מחשש להסלמה נוספת במזה‫"‬ת.

יותר משנה וחצי חלפה מאז שהסוכנות לאנרגיה אטומית העבירה החלטה נגד איראן. הסוכנות הורתה לאיראן לשתף פעולה עם החקירה ארוכת השנים על פעילות גרעינית אפשרית. ההוראה ניתנה אחרי שנמצאו חלקיקי אורניום שהוסתרו ב-3 אתרים שלא הוצהר עליהם. איראן לא הסבירה את פשר העקבות ומקורם. בסבא‫"‬א טוענים שלאיראן יש מספיק אורניום ל-3 פצצות גרעיניות, אם הוא יעושר לרמה הנדרשת לייצור נשק גרעיני. וכעת מצטרף אלי בשידור ישיר ברנט סאדלר, עמית במחקר ללוחמה ימית וטכנולוגיה מתקדמת ב‫"‬מרכז לביטחון לאומי" של קרן מורשת‫, כדי לדון בנושא.

ברוך הבא, ברנט. עד כמה עלינו להיות מודאגים?

אני רוצה לומר שיש חששות לגבי תוכנית הגרעין של איראן כבר יותר מ-10 שנים, כך שהחששות קיימים כבר הרבה זמן ומעולם לא נמצא בעצם פתרון כי המשטר באיראן פועל בכוונה רבה כדי שתהיה לו מערכת נשק גרעיני המוכנה לשימוש מבצעי ויש אינדיקציות רבות לכך למרדף אחרי אורניום מועשר בדרגה גבוהה, של צבירת מלאי של אורניום, של צנטריפוגות, של נשק ושל ראשי חץ, שאיתם הם יוכלו להפעיל את הנשק הגרעיני. וכפי ששמענו זה עתה יש יותר מחלוקת על האופן שבו יש להתמודד עם המצב. לדוגמה, לדברי דיפלומטים שהתראיינו ל"וול סטריט ג׳ורנל", ממשל ביידן מפעיל לחץ על בעלות בריתו האירופיות כדי לסגת מתוכניותיהן לנזוף באיראן על התקדמותה הגרעינית.

עד כמה לדעתך, אסטרטגיה כזו יעילה בבלימת איראן?

אם מנסים לרסן את בעלות בריתנו שמנסות לקדם משא ומתן מעמדה חזקה יותר – אין בכך כל הגיון. אם המטרה היא ללחוץ על משטר הנחוש לייצר ולפרוס נשק גרעיני – זה יהיה הרבה יותר הגיוני לפעול כדי שאיראן תישא יותר באחריות אם הם באמת מעוניינים במשא ומתן [איתה].

 


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל