img

img

img

img

img

בריטניה: כתבי אישום בגין פרסום פוסטים ברשתות החברתיות

NTD

22 באוגוסט 2024 |

| בעולם

avator

לאחרונה המשטרה בבריטניה עצרה והגישה כתבי אישום נגד מספר אזרחים בגין פרסום פוסטים ברשתות החברתיות על רקע המהומות במדינה לאחר רצח 3 ילדות.
הממשלה טוענת שמידע שגוי סייע לדלק את המהומות, מה שגרם להחלטות בנוגע לרגולציה של תוכן ברשת.
כתב NTD מלקולם הדסון עם הפרטים.
 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 
 הממשלה טוענת שמידע שגוי תדלק חלקית את המהומות, מה שגרם לקריאות לרגולציה של תוכן מקוון, אך הוא גם עורר דאגות לגבי חופש הביטוי. כתבנו מלקום הדסון לעניינים הבין-לאומיים עם הפרטים מלונדון.
בעקבות המהומות האחרונות נגד ההגירה, ממשלת בבריטניה פעלה במהירות כדי להרגיע את אי הסדר, אבל מעצרים הקשורים לאנשים שמפרסמים או משתפים פוסטים ברשתות החברתיות עוררו חששות לגבי חופש הביטוי. טובי יאנג, מייסד ומנהל איגוד חופש הביטוי, סיפר שבימים האחרונים התקשרו אליהם מאות אנשים.
הם חוששים שמשהו שהם אמרו ברשתות החברתיות יוביל למעצרם ואולי לכליאתם בבית סוהר, ו-99.9% מהם הם רק פוסטים המבקרים את הממשלה.
לדבריו, רוב האנשים האלה לא צפויים להיעצר או להישלח לכלא, אבל יאנג אומר שלמעצרים בשל פוסט ברשתות החברתיות עלולים להיות השפעה מצמררת.
אנשים עלולים להיעצר רק בשל מתיחת ביקורת על הממשלה ברשתות החברתיות בעתיד.
בעוד שכמה הרשעות נעשו אך ורק על פרסום פוסטים ברשתות החברתיות, רובן היו בגין פשע אלים והפרות סדר. מהומות ומחאות פרצו ברחבי בריטניה לפני 3 שבועות לאחר ש-3 נערות נדקרו למוות במועדון ריקודים באירוע של טיילור סוויפט.
ההתפרעויות ניזונו בחלקן מטענות שווא שהופצו ברשת לפיהן החשוד ברצח היה מהגר מוסלמי, בלתי חוקי שהיה ברשימת מעקב אחר טרור, ובחלקן ניזונו מחוסר שביעות רצון עמוק ממדיניות ההגירה.
המשטרה עצרה כמה אנשים שקראו לאלימות ברשתות החברתיות. ואישה אחת נעצרה על שיתוף הטענה השקרית בדבר זהותו של החשוד ברצח. היא שוחררה בערבות מאז.
במסגרת חוק הבטיחות המקוונת של בריטניה שאמור להיכנס לתוקף בשנה הבאה חברות מדיה חברתית לא יחויבו להסיר מידע מוטעה או דיסאינפורמציה מהפלטפורמות שלהן. הן יעמדו בפני קנסות רק אם לא יצליחו לפקח על תוכן בלתי חוקי, כמו הסתה לאלימות או דברי שטנה. אך השינויים המוצעים עלולים להביא לכך שחברות ייענשו על מה שמכונה "תוכן חוקי אך מזיק" כגון מידע מוטעה. יאנג אמר שהוא לא יופתע אם חוק הבטיחות באינטרנט יהיה קשוח יותר.
והסכנה של זה, שהיא סכנה שלדעתי כבר ראינו מתממשת באיחוד האירופי, היא שההגדרות של מידע מוטעה ודיסאינפורמציה הן מעורפלות, נזילות ורחבות, ומתרחב ללא הרף, ולעתים קרובות זה פשוט מונח "מכובס" ולשון נקייה לנקודת מבט שהרשויות מסתייגות ממנה.
ראש ממשלת בריטניה, קיר סטארמר, אמר שהממשלה תבחן את הרשתות החברתיות בצורה רחבה יותר. במה זה כרוך ועד כמה רחוק זה יגיע, נותר לראות. מלקולם הדסון, חדשות NTD לונדון


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל

כתבות אחרונות