שבוע לפני פתיחת משחקי החורף האולימפיים בסין, התבקשו כל הספורטאים להשתמש בטלפונים סלולריים חד פעמיים זמניים, מחשש להפרת פרטיות מצד המשטר הסיני.
בד בבד גורמים סינים מזהירים את הספורטאים הזרים שלא להזכיר את הפרות זכויות האדם בסין ומאיימים להעניש בחומרה, כל ספורטאי שיפר דרישה זו. האזהרה כה חמורה עד שגם פעילי זכויות אדם מבקשים מהספורטאים שלא להזכיר את הנושא.
לאור הפרסומים הבלתי מחמיאים בתקשורת העולמית, בייג׳ינג אינה מתבלבלת ועושה פאקט-צ׳ק לכותרות העיתונים במערב, וכדי לתת סמכות לדבריה היא מפרסמת תשבחות של מנהיגים בעולם כמו לדוגמה…מנהיג המפלגה הקומוניסטית הנפאלית.
לקראת המשחקים המשטר הסיני משתמש פעם נוספת במה שהוא מכנה ה״כוח הרך״ כדי להשפיע ב"דרכי נועם" על המערב. כך בייג׳ינג משלמת 300,000 דולר לחברה אמריקנית עבור גיוס משפיענים ברשת, שיציירו את סין באור חיובי ויקדמו את משחקי החורף בבייג׳ינג. הדרישות הן ברורות מאוד: 70% מהתוכן אמור לשבח את בייג׳ינג ואת תרבות סין, 20% אמור להתייחס לשיתוף פעולה בין ארה״ב לסין בנושאים כמו אקלים ואיכות סביבה ו-10% צריך להיות מוקדש לפרסום הודעות של הקונסוליה הסינית על אירועים שונים וכיוצא בזה. מי שעומד בראש החברה האמריקנית שאליה פנתה בייג׳ינג הוא ויפ ג׳סוול, לשעבר מנהל בכיר ברשת פוקס ניוז, שכבר שיתף פעולה בעבר עם המשטר הסיני.
אולם כריס צ׳אפל אומר לנו ש-300,000 דולר הם טיפה בים לעומת 4 מיליון דולר שסין שילמה בעבר לתחנת רדיו מקומית בוושינגטון עבור שידורים של תעמולה סינית. אלו הם רק חלק מהאמצעים שסין משתמשת בהם כיום ברחבי העולם.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל