img

img

img

img

img

ארה"ב סייעה לממן ואישרה כ-1,000 פטנטים של גופים סיניים

NTD

31 באוגוסט 2024 |

| סין

avator

נתונים של משרד הפטנטים של ארה"ב מראים שהפנטגון, נאס"א וסוכנויות מרכזיות אחרות של ממשלת ארה"ב מימנו חוקרים הנמצאים בסין בתחומים רגישים כגון מוליכים למחצה, תרופות וביוטכנולוגיה במשך 14 שנים וממשלת ארה"ב העניקה לגורמים סיניים מעל 1,000 פטנטים בארה"ב.

חבר הקונגרס האמריקני, ג'ון מולינאר, יו"ר הוועדה המיוחדת של בית הנבחרים לענייני סין כתב בתגובה "זה מדאיג שמשלמי המיסים בארה"ב מימנו ללא ידיעתם מעל 1,000 פטנטים שהוגשו על ידי גופים סיניים, כשמשרד ההגנה אחראי לכמעט 100 מהפטנטים האלה".

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

מעל 30% מהפטנטים האלה הם בתחומי התרופות והביוטכנולוגיה שגם וושינגטון וגם בייג'ינג רואות כתעשיות אסטרטגיות. הפנטגון ונאס"א הם גם בין נותני החסות. הפטנטים מכסים מגוון רחב של טכנולוגיות כולל מוליכים למחצה, הנדסה כימית וטכנולוגיה רפואית.

בהודעת דוא"ל ל-NTD, חבר הקונגרס ג'ון מולינאר, יו"ר הוועדה המיוחדת של בית הנבחרים לענייני סין כתב "זה מדאיג שמשלמי המיסים בארה"ב מימנו ללא ידיעתם מעל 1,000 פטנטים שהוגשו על ידי גופים סיניים, כשמשרד ההגנה אחראי לכמעט 100 מהפטנטים האלה".

דובר אחר של הוועדה כינה את סין "היריבה הראשונה במעלה של ארה"ב" והוסיף "מה יכולה מחלקת ההגנה של ארה"ב לממן שלא מיועד לשימוש צבאי בסין?"

הוועדה המיוחדת של בית הנבחרים לעניינים סין מסרה ש"הסכם המדע והטכנולוגיה בין ארה"ב וסין (STA) יכול לשחק תפקיד בעייתי בנושא". ההסכם מאפשר לסוכנויות ממשלתיות בארה"ב לסייע לחדשנות של סין, בתקווה שתשותף עם ארה"ב ככלי דיפלומטי.

כעת ההסכם ממתין לחידושו אך פאנל בית הנבחרים לענייני סין קורא לממשלה לבטל אותו במקום זאת.

וושינגטון אמרה שיש לחסום את הצבא הסיני מלהפיק תועלת מההסכם, אך כעת המחוקקים מביעים ספקות בשל אסטרטגיית המפלגה הקומוניסטית הסינית של מיזוג צבאי-אזרחי (MCF) המתייחס לאופן שבו משאבים אזרחיים או דו-שימושיים בסין משמשים לעתים קרובות לסיוע לצבא הסיני.

סין עקפה את ארה"ב והפכה בשנים אחרונות למגישה המובילה בעולם של בקשות פטנט והיא לא מסתירה את שאיפותיה הטכנולוגיות העולמיות. גם במסגרת החוק הסיני המצאות ש"נולדו" לראשונה בסין חייבות לעבור בדיקה של משרד לפטנטים בסין לפני שתורשנה להגיש בקשה לפטנטים בארה"ב.

ראש משרד הפטנטים [וסימני המסחר] של ארה"ב (USPTO) קאתי וידאל הזהירה באפריל שהפטנטים של ארה"ב בסין חשופים להפרות בשל חוסר הרתעה במיוחד בתחום התרופות.

 

הנבחרים | סין |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל