img

img

img

img

img

שקרי הקורונה של המשטר הסיני — פקח לשעבר חושף את מה שראה

NTD

6 באפריל 2023 |

| סין

avator

מדיניות "אפס קורונה" של סין הפכה לסיוט עבור רבים מאזרחיה, אך עבור אחרים היא תפקדה כמכונה משומנת לעשיית כסף. עובד ה"צבא הלבן" בזמן המגפה חושף כעת את הצד האפל, הלא ידוע, שמאחורי הקלעים.

לי צ'אנג-לין היה חבר ב"צבא הלבן" הגדול של סין, אוכפי הסגר בכל מקום במדינה המוכרים בשל חליפות המגן שלהם. בפברואר 2021, הוא החל לעבוד במלון לבידוד בהאנג-ג'ואו, מרכז תיירות במזרח-מרכז סין. בייג'ינג טענה שהזינוק במקרי קורונה נבע ממקרים שהגיעו מחוץ לסין, אבל לי אמר שלא ראה מספר גדול של הדבקות בקרב סינים שחזרו הביתה מחו"ל.

"לא מצאתי מקרים חיוביים אצל אנשים אלה במהלך עבודתי במלון, רק אחד".

באותה תקופה, כדי למגר את נגיף הקורונה שהיה בשיא התפשטותו, הוטלו תקופות בידוד קפדניות על המגיעים מחו"ל.

החוזרים מחו"ל הוכנסו תחילה לבידוד במשך 14 יום במלון שלנו עם הגעתם, כאשר הם חזרו לערי מולדתם נדרשו עוד 14 יום של בידוד. כל אלה היו בתי מלון שהשוהים הצטרכו לשלם בעצמם".

השהייה לבדה עלתה בערך $40 ליום והסתכמה ביותר מ-$1,000 לאדם עבור המינימום של חודש בבידוד.

"אני לא יודע למה הקומוניסטים עשו את זה. אולי הם גורמים לאנשים סבל  כדי שהם יאמינו שהנגיף חמור ואז הבידוד היה מוצדק. או שאולי הגורמים הרשמיים המקומיים ניסו להונות אנשים ולסחוט מהם כספים".

במשך יותר מחצי שנה, לי אמר שהיה עד  לפקידים שניצלו לרעה את החוק להתמודדות עם המגפה לשליטה חברתית. סין השתמשה גם ב"ביג דאטה" (נתוני עתק) כדי לעקוב אחר אנשי קשר של מאומתי קורונה.  מערכת קוד בריאות זיהתה את מי שהיה בקרבת מקום עם מקרה מאומת וסימנה אותם בקוד אדום שהוביל לבידוד חובה של שבועיים. עבור אלה עם מזל שנמנעו ממגע,  הקוד היה "ירוק" ו"בטוח", אך לדברי לי, הרשויות גרמו לכך שהקוד יישאר ירוק לצמיתות לכל עובדי הבריאות, ולא משנה כמה חולים שנדבקו בנגיף באו איתם במגע. ביולי 2021 המשטרה הסינית עצרה אישה בת 64 והאשימה אותה בהפצת הנגיף. חלק מאנשי הקשר שלה שסומנו ב"קוד האדום" נאלצו להיכנס לבידוד במלון בו עובד לי, אבל הוא אמר שאף אחד מהם לא נמצא חיובי. למרות שהיו בריאים, לפי מה שהתברר, אלה שהיו בבידוד סבלו מלחץ נפשי והטרדה מצד הרשויות.

"כמובן שהיו אנשים שלא היו מוכנים לשתף פעולה ואז קבוצה של שוטרים הייתה פורצת לחדריהם ושואלת אותם  אם הם רוצים להישאר במלון או במרכז המעצר".

לאחר שעזב את סין, לי עבר מסינגפור לארה"ב. הוא אמר שהחוויות האלה לימדו אותו על טבעה של המפלגה הקומוניסטית הסינית, והעניקו לו השראה להשמיע סוף סוף את קולו.


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל

סין | קורונה |