img

img

img

img

img

מה המערב יכול ללמוד מסין בנושא הטיפול במגפה?

NTD

25 באוגוסט 2021 |

| קורונה

avator

מגפת הקורונה חזרה לסין, וריאנט דלתא נמצא בלפחות 15 ערים בסין, אחת מהן היא ווהאן – שהיא גם מקור הנגיף. השלטונות מנסים לבדוק 12 מיליון בני אדם בשבועיים באמצעות מטושים אוטומטיים, אבל אולי אנשים יידבקו מאלו שלפניהם בתור. יש מקומות שהבדיקות כה מהירות שהבודקים לא מספיקים להחליף כפפות! האם ייתכן שהבדיקות מפיצות את הנגיף? במאמר בעיתון הרפואי הנודע "לנצט", סין משכנעת את העולם שהיא שולטת בנגיף ויכולה ללמד את העולם. אבל כדאי לזכור שלבעלי "לנצט" יש עסקים ואינטרסים בסין!
סין טוענת שהיא מחסנת 20 מיליון בני אדם ביום, כמעט 60% מכל החיסונים בעולם. מעניין איך אנשים מסכימים להתחסן למרות שהחיסון הסיני לא יעיל כל כך?! בעצם מתברר שהם לא ממש מסכימים, אלא שמכריחים אותם.
מה עוד נוכל ללמוד מסין? להתיך את הדלתות של דירות כדי שאנשים יישארו בבידוד, ולסגור שכונות שלמות עם חוטי תַּיִל כמו בווהאן עם הבטחה לספק לתושבים את כל הנדרש. אבל יש אנשים שמדווחים שאין אוכל ושהם גוועים ברעב. הם נעצרים בשל כך. עם התפשטות ווריאנט דלתא, השלטונות הסינים נוקטים בשיטות עוד יותר נוקשות שפורסמו בווידיאו.
בתחילת המגפה שמענו שסין בנתה 2 בתי חולים בתוך שבוע, אבל אז התברר שלא היו אלה ממש בתי חולים אל מרכזי בידוד ענקיים. בעיר ג'ינג-מן, בנו עתה מרכזי בידוד עם תאים שעל חלונותיהם יש סורגים. בכל תא יש מיטה ושולחן ויש שירותים בתוך החדר. הם מקבלים 2 דליי מים ליום. זה נראה יותר גרוע מבית כלא, ומדובר באנשים שחלו בנגיף ולא בפושעים. אפשר לנסות לברוח אך אין היכן להתחבא.
אם המשטר הסיני לא יכול לשלוט במגפה, הוא בהחלט יכול לשלוט בבני אדם.
מה המערב יכול ללמוד מסין? כנראה שום דבר.

 

 

 

בעולם | סין | קורונה |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל