שיחה עם מזית רפמן נדב, תושבת הצפון, קואצ'רית ומטפלת בחרדה ובדיכאון
" היו לי פניות ובקשה לסיוע מהמשפחות והנשים של חיילי מילואים שלחמו בעזה, וסבלו ברמה כזו או אחרת של חרדות, וקושי לחזור לחיי השגרה. טיפלתי בכ-30 חיילים. הקדשתי להם ימים כלילות בשיחות טלפון, בפגישות בקליניקה, ובזום.
הטיפול בטראומה הוא בשלבים ודומה 'לטיפוס במדרגות', עד ההגעה לפסגה. כל פעם מטפסים שלב נוסף. לדוגמה שלב עשייה – הנעת התת מודע למודע, הוא שלב קריטי. המטופל מתבקש לקחת על עצמו, בכל פעם, לבצע משימה אחת קטנה. מדובר בצעדים קטנים מאוד, ולאט לאט לתת לו לקחת על עצמו משימות יותר גדולות.
זכור לי, שפנתה אלי אמא של חייל. היא זיהתה שמשהו לא נכון קורה לבן שלה, והיא דאגה לו מאוד. לפי התיאור שנתנה לי, היה לי ברור שהוא סובל מחרדות. שוחחתי איתו, הוא אכן היה עם חרדות כתוצאה מהקרבות שלחם בהם בעזה. שוחחנו לאורך תקופה ארוכה, וסייעתי לו. הוא הפנה אליי חברים שלו כדי להגיש להם סיוע.
עם תחילת המלחמה בלבנון, כל אזור חיפה הפך למוקד טיווח של חיזבאללה, היה לי ברור שכאן בחיפה והקריות (אני תושבת הקריות), אגיש סיוע לכול הסובבים אותי. בעת שכזו רבים מהתושבים סובלים מחרדות. לצורך העניין פתחתי קבוצה שבה ניתן להתייעץ איתי בכל נושא ואני זמינה עבורם. אפילו בעת השהייה בממ"ד/במקלט, ניתן להתקשר אלי ולשתף אותי בתחושות. בנוסף, הפקתי סרטונים קצרים שמעניקים טיפים להפגת המתח ותחושת רגיעה.
המיזם התחיל אחרי ה-7 באוקטובר. זכור לי שבפרסום הראשון שהוצאתי ברשתות החברתיות, הוצפתי בפניות לבקשת עזרה.
להבנתי אנשים רבים פשוט מתביישים לפנות לסיוע ולטיפולים, או שאינם מוכרים כנפגעי חרדה על ידי מוסדות הבריאות.
אני חוויתי על בשרי לפני 11 שנים, את התופעות
והתחושות הקשות של טראומה ואני באה מהמקומות האלה. והמקום הזה שבאתי ממנו עזר לי לפתח את השיטה. יש בי תחושת שותפות עצומה המלווה בתחושת דחיפות להגיש סיוע ובהתנדבות.
זו באמת שליחות ענקית!"
קרדיט לתמונה: דורין בנזו
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל