img

img

img

img

img

"נוירולינק" של מאסק תתחיל בניסויים לשתלי מוח בבני אדם

חברת השתלות שבבי המוח של אילון מאסק, "נוירולינק", מסרה ביום חמישי שהיא קיבלה אור ירוק מה-FDA (מינהל המזון והתרופות האמריקני) להתחיל במחקר הקליני הראשון שלה בבני אדם. זהו ציון דרך עבור "נוירולינק", לאחר מאבקיה הקודמים להשגת האישור.

לפחות 4 פעמים מאז 2019, אילון מאסק אמר שחברת המיכשור הרפואי שלו תתחיל בניסויים לשתלי מוח בבני אדם כדי לטפל בבעיות חמורות כמו שיתוק ועיוורון. אולם החברה ביקשה אישור מה-FDA רק בתחילת 2022, והמִנהל דחה את הבקשה, לפי מה שמסרו מקורות הקשורים לחברה לסוכנות הידיעות "רויטרס" במארס.

המקורות אמרו שה-FDA ציין מספר בעיות מדאיגות לגבי "נוירולינק" שיש לטפל בהן לפני תחילת הניסויים בבני אדם. הן כוללות מִכשור הפועל על סוללות כמו גם בעיות בטיחות הקשורות לחוטים של המיכשור ולהגנה על רקמת המוח. אישור ה-FDA ניתן לאחר שהמחוקקים האמריקנים קראו לרגולטורים לחקור ניסויים בבעלי חיים ב"נוירולינק".

החברה כבר היוותה מטרה לחקירות פדרליות ובהן לפחות חקירה אחת שהייתה קשורה לניסויים ולטיפול בבעלי חיים.

חברת "נוירולינק" פרסמה ציוץ ביום חמישי, שבו נאמר שהיא נרגשת לשתף בידיעה על האישור, אם כי היא עדיין אינה מגייסת מתנדבים לניסוי הקליני.

במהלך השנים מאסק תיאר בפומבי תוכנית שאפתנית עבור "נוירולינק". הוא חוזה שהמכשירים של החברה ירפאו מגוון מצבים החל מהשמנת יתר דרך אותיזם ודיכאון ועד לסכיזופרניה ואף יאפשרו גלישה ברשת ואפילו טלפתיה, ושגם אנשים עם מוגבלויות וגם אנשים בריאים יוכלו לעבור ניתוח לקבלת שתלים במרכזים מקומיים.

"נוירולינק" וה-FDA טרם השיבו לבקשת רויטרס לתגובה. מאסק עלה לכותרות בסוף השנה שעברה כשאמר שיסכים לשים את שתלי המוח בילדיו.

מספר מומחים אמרו ל"אפוק טיימס" שבעיות שונות הקשורות לאתיקה, לבטיחות, לאבטחה, להגנה על הפרטיות ואפילו סוגיות פילוסופיות עשויות להתעורר מהיעדים של "נוירולינק" הקשורים לעובדה שאנשים בריאים מקיימים אינטראקציה ישירה עם טכנולוגיה באמצעות המוח.


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל