img

img

img

img

img

הקורבנות הלא נודעים של אנרגיית הרוח

NTD

4 בספטמבר 2023 |

| מדע וטכנולוגיה

avator

טורבינות הרוח אחראיות לפי הערכות למותם של ציפורים ועטלפים רבים מידי שנה.

האקולוג ג'ים סטיל מעלה חששות לגבי המחיר הנסתר הנגבה מהמערכות האקולוגיות בעולם.

כתבת NTD סטפני סקול, עם הפרטים.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

לפי מספר מחקרים עד למיליון ציפורים ומיליון עטלפים מקפחים את חייהם מדי שנה עקב התנגשויות עם להבי טורבינות הרוח בחוות הרוח.

"ראיתי סרטונים של נשרים עפים מסביב לטורבינות ונמחצים. אז אלו מינים הם מעדיפים לשמור? האם אפשר לשמור על זה ועל האחר לא? אני מעדיף להשאיר את כולם".

אבל מדענים כמו ג'ים סטיל אומרים שהדאגה לציפורים גדלה כעת ככל שקליפורניה משקיעה יותר באנרגיית הרוח.

"אני יכול להגיד שבאזור קליפורניה יש אולי שלושה מעברים עיקריים (לנדידת ציפורים), שבהם שמים את כל חוות הרוח כי אלה המקומות שבהם הרוחות זורמות ומתגברות. עכשיו הם מפעילים לחץ כדי לשים טורבינות רוח ימיות".

על פי הנתונים של נציבות האנרגיה של קליפורניה המדיניות האגרסיבית של קליפורניה להשגת היעד של אפס פליטות פחמן כוללת ייצור של 25 ג'יגה וואט של אנרגיית רוח ימית עד לשנת 2045. כעת ארגונים כמו American Bird Conservancy ומומחים בתחום אנרגיית הרוח פועלים להפיכת הטורבינות לבטוחות יותר עבור הציפורים. אחד הרעיונות הוא להשתמש בטורבינות ללא הלהבים.

"הם מודעים לבעיות האלה. אבל הפרויקט כל פעם נדחה, כי זה נראה כאילו זו אנרגיה נקייה. אבל זו אנרגיה נקייה שיש לה מחיר".

רוב טורבינות הרוח הגורמות לבעיות נמצאות במדינות מסוימות כמו טקסס, אוקלהומה ואייווה. הן הציפורים והן העטלפים עפים לעתים קרובות לאורך אותו נתיב כשהם נודדים. סטיל אומר גם כי אובדן זה משפיע על מינים שונים בצורות שונות כמו למשל קצב רבייה איטי יותר, הגורם לקשיי התאוששות (של המינים הנפגעים).

"חוות הרוח האלה אינן עוזרות אלא רק מחמירות את המצב. הן מחמירות את שיעור התמותה והופכות אותו לגרוע יותר. הנושא אינו מקבל את תשומת הלב הראויה כי אנשים רוצים להאשים דברים אחרים במשבר הכחדת המינים. הם לא יאשימו את השתתפותם בזה ובסיבה שזה זה קורה. אני חושב שחוות הרוח הן חלק מזה".

לדבריו, כל שנה, כ-60 מיליון ציפורים מתנגשות בטורבינות הרוח, בקווי החשמל או נפגעות מהתחשמלות. ב-50 השנים האחרונות 3 מיליארד ציפורים מתו סה"כ מהתנגשויות בטורבינות.

NTD חדשות | מדע וטכנולוגיה |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל