img

img

img

img

img

איך לא ליפול בהונאות SMS?

NTD

5 בספטמבר 2023 |

| מדע וטכנולוגיה

avator

התופעה של התחזות לבנקאים וניסיון לגנוב את הכסף שלנו או את המידע האישי שלנו התגברה מאוד בארה"ב בתקופה האחרונה (וגם אצלנו כאן בישראל).

איך זה עובד?
כמה כסף הם מצליחים לגנוב ואיך נכון לפעול במצבים האלה?

כתב העסקים של NTD, דון מא מביא את הפרטים.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

– דון, מהי הונאת הודעת טקסט מספר אחת שאנשים נופלים לתוכה?

– בסדר, האם את מוכנה לזה? הונאת הודעות טקסט המדווחות ביותר לפי נציבות הסחר הפדרלית של ארה"ב (FTC), היא התחזות לבנק. דיווחים על התחזות לבנק באמצעות הודעות טקסט בשנת 2022 זינקה פי 20 מהמספר שדווח בהשוואה לשנת 2019.

– זה מטורף, והאם אנשים באמת נופלים לרשת ההונאות האלה? את יודעת, לצערי אני חייב לומר שהרבה אנשים נופלים לתוך זה, וזה לא רק התחזות לבנק. עפ"י נציבות הסחר הפדרלית של ארה"ב צרכנים דיווחו על הפסד של יותר מ-330 מיליון דולר בהונאות של הודעות טקסט בשנת 2022, והעניין הוא שאיבוד מזומנים עקב רמאות והתחזות לבנק או תרגילי עוקץ אינו מכוסה על ידי תאגיד לביטוח פיקדונות פדרלי או של מינהלת איגוד האשראי הלאומי.

– וואו, דון, אנא ספר לנו על הטקטיקות שהרמאים האלה משתמשים כדי לגרום לאנשים ליפול ברשת?

– כן, שאלה מצוינת. נוכלי הודעות טקסט יעשו דברים כמו לנסות לגרום לך להרגיש שהעניין דחוף ושאתה נדרש לפעול במיידי. זה עשוי להגיע כהודעה דחופה המזהירה אותך להתקשר או ללחוץ על קישור בעקבות פעילות חשודה לכאורה. הבנקים הגדולים היו למעשה הבחירה הכי פופולרית עבור הרמאים שהתחזו ב-2022. ולפי ה-FTC, התרמית בהודעות הטקסט הנפוצה ביותר לעתים קרובות מתיימרת להיות מהבנקים הגדולים כמו Bank of America, Wells Fargo, Chase, City Bank. תני לי לתאר לך מקרה אחד מסוים של הונאת טקסט. שיטת הונאה זו הביאה להפסד חציוני של $3,000 ב-2022. לפי המשרד לסחר פדרלי ה-FTC זה קורה בערך כך: אתה מקבל הודעת טקסט ממישהו שמתחזה לנציג הבנק שלך הנותן לך הוראות שעליהן יש להשיב בהודעת טקסט "כן" או "לא", כדי לאשר או להכחיש עסקאות חשודות. ברגע שענית, הנוכל יתקשר אליך במסווה של לתת לך עזרה אבל המטרה הסופית שלהם כאן היא לנסות להעביר כסף במרמה מחשבון הבנק שלך או לקבל מידע אישי כמו מספר תעודת זהות. אלו הם רק מספר טקטיקות שמפעילים.

– דון, בהתחשב עד כמה זה רציני האם יש לך טיפים כיצד לזהות את הרמאים וכיצד להבדיל בין הודעות מהבנק האמיתי לעומת המזויף.

– נכון, עוד שאלה טובה. אני ממליץ שבכל החלטה לגבי הכספים שלך הימנעו מנקיטת פעולות כאשר אתם מרגישים מפוחדים, לחוצים או שמפעילים עליך לחץ. למעשה זהו החוק העיקרי: אל תעביר כספים תחת לחץ. הבנק שלך לא ישתמש בטקטיקות של לחץ נגדך. ועוד טיפ: אל תלחץ על שום קישור שנשלח אליך בהודעת טקסט. תמיד תבדוק אם ההודעה שקיבלת היא אמיתית על ידי כך שתיכנס לאתרים הרשמיים בין אם זה אתר הבנק שלך או אתר רשות הדואר. ולבסוף, במידה ובהודעת הטקסט דורשים ממך להתקשר למספר מסוים או להגיב – אל תעשה את זה! תמיד תבדוק ותוודא כל דבר שנראה לך חשוד או שמעלה נורות אזהרה אדומים. אם במקרה תיפול על הודעה המתחזה לזו שמגיעה מהבנק שלך – תתריע בפני נציג הבנק שלך על המקרה, כמו כן, וודא ששום כספים אינם מועברים במרמה מחשבון הבנק שלך.

NTD חדשות | מדע וטכנולוגיה |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל