img

img

img

img

img

עוד מדינות אוסרות על שימוש בטיקטוק

NTD

22 בנובמבר 2023 |

| מדע וטכנולוגיה

avator

נכון להיום כמעט 70% מהמדינות בארה"ב אסרו על השימוש ב"טיקטוק". רובן במכשירים של עובדי ממשל.

ובעולם, נכון לעכשיו, 16 מדינות אסרו או הגבילו על השימוש באפליקציה הסינית. האחרונה בהן היא נפאל שהחליטה לחסום את האפליקציה על רקע "הפצת דברי שנאה במדינה". גם תנועת הטליבאן באפגניסטן אסרה על השימוש בטיקטוק בטענה של "להגן על צעירים מללכת שולל".

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

"אני חושב שהחקיקה שלנו תטפל בסוגיות כמו טיקטוק, שאני חושש שאפשר יהיה להשתמש בה כערוץ תעמולה של המק"ס, המפלגה הקומוניסטית הסינית".

זאת לדברי הסנטור וורנר, יו"ר ועדת המודיעין של הסנאט, בריאיון לחדשות CBS ביום ראשון. הוא אמר ש-40% מהצעירים האמריקנים מקבלים את כל החדשות שלהם מטיקטוק. בתחילת השנה הוא יזם הצעת חוק בשם "חוק ההגבלה". אם החוק יעבור הוא עשוי לאפשר למשרד המסחר לאסור על השימוש באפליקציה בכל רחבי ארה"ב.

ומחוץ לארה"ב, 16 מדינות ברחבי העולם אסרו על השימוש בטיקטוק או הגבילו אותו. כולן הוציאו מחוץ לחוק את השימוש באפליקציה לכל הפחות במכשירים של עובדי ממשלה, בנימוק חששות לאבטחת מידע. אפילו הטליבאן השולט כיום באפגניסטן אסר על השימוש בטיקטוק בגבולות המדינה. הטליבאן טוען שההחלטה התקבלה כדי להגן על צעירים מללכת שולל. ארגון הטרור מנהל יחסים הדוקים עם סין הקומוניסטית.

המדינה האחרונה שהחליטה לחסום את האפליקציה היא נפאל, שכנתה של סין, שהודיעה השבוע שגם היא תאסור על השימוש בטיקטוק. האפליקציה לשיתוף סרטוני וידאו סופגת ביקורת קשה על הפצת דברי שנאה במדינה.

ארה"ב | חברה | מדע וטכנולוגיה |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל