עידן חדש של מכשירים אלקטרוניים קטנים יותר ויעילים יותר עשוי להגיע בקרוב. צוות חוקרים מהמכון הטכנולוגי של ג'ורג'יה בארה"ב יצר מוליך למחצה פונקציונלי ראשון, עשוי מחומר הנקרא גרפין. אנדרו תומס, כתב NTD עם העדכון על פריצת דרך טכנולוגית זו.
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
כמעט כל מוצרי האלקטרוניקה המודרניים מסתמכים על מוליכים למחצה מבוססי סיליקון. הם מוליכים חשמל בתנאים ספציפיים, אך מגיעים למגבלותיהם כאשר מדובר במִחשוב מהיר יותר. כעת צוות חוקרים יצר מוליך למחצה העשוי מגרפין.
"התרגלנו לחשוב כי סיליקון הוא הדבר האחרון בתחום האלקטרוניקה. זה לא, זו ההתחלה".
בצורתו הטבעית גרפין אינו מוליך למחצה, אך כאשר הוא מתפתח על משטחי סיליקון קרביד הוא מתחיל להפגין תכונות של מוליך למחצה אשר ניתן להדליק ולכבות.
"הדבר הטוב בגרפין הוא לא רק שניתן ליצור דברים קטנים ומהירים יותר ועם פחות פיזור חום, אלא למעשה אפשר להשתמש במאפיינים של אלקטרונים שאינם נגישים בסיליקון. זה באמת שינוי פרדיגמה".
גרפין תואם גם לשיטות עיבוד מיקרו-אלקטרוניות קונבנציונליות, שכפי הנראה ישנו את עתיד המכשירים בהם אנו משתמשים כל יום.
"אך אנו יודעים שאנו פותחים דלת לשינוי עצום בפרדיגמה בתחום האלקטרוניקה. גרפין הוא הצעד הבא. מי יודע מה יהיו הצעדים הבאים אחרי זה, אך יש סיכוי טוב שגרפין יתפוס את מקומו ויהפוך לפרדיגמה ב-50 השנים הבאות".
המדידות של הצוות הראו כי למוליכים למחצה שלהם יש ניידות גדולה פי 10 מסיליקון. כלומר האלקטרונים נעים עם התנגדות נמוכה מאוד, מה שיאפשר מִחשוב מהיר יותר.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל