קרן המטבע הבין-לאומית (IMF) טוענת שכניסה של בינה מלאכותית יכולה להשפיע על 40% מכלל המשרות ברחבי העולם ובמיוחד במדינות המפותחות. הארגון מציע שהממשלות ינקטו בפעולה של ממש כדי להתמודד עם המצב ואף מזהיר שזה עלול להוביל לאי יציבות פוליטית.
כתב NTD דייב מרטין עם הפרטים.
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
ה-IMF רוצה שממשלות ברחבי העולם ינקטו בפעולה, ומזהירה שבינה מלאכותית יכולה להחליף משרות ומקומות עבודה ולהגדיל את אי השוויון. הדוח החדש שלו פורסם ממש לפני הכינוס השנתי של הפורום הכלכלי העולמי שבו מנהיגים עסקיים ופוליטיים מתכנסים השבוע בדאבוס, שוויץ.
ה-IMF אומרת שכלכלות מפותחות כמו ארה"ב יושפעו הכי הרבה מבינה מלאכותית. למדינות האלה יש יותר משרות עם משימות מבוססות קוגניטיבית, ויש להן את הכסף והתשתית לשימוש נרחב בבינה מלאכותית. במדינות האלה, ה-IMF טוענת שכמעט 60% מהעובדים עלולים להיות מושפעים ולהיפגע.
"אני מקווה שהלכה למעשה, כל מי שמשתמש במחשב או נוגע במחשב בכל שלב במהלך היום…"
בוב רוג'רס הוא המנכ"ל של חברת OII.ai, שמשתמשת ב-AI כדי לפתור בעיות בשרשרת האספקה. רוג'רס אומר שרק משרות מסוימות מוחלפות, ולכן הוא כרגע לא רואה את זה קורה באופן גורף. הוא רואה אנשים רבים מפיקים תועלת מ-AI ונותן דוגמא של כימאי שמנסה לפתח תרופה חדשה.
"שבועיים של מחקר בזיהוי כימיקלים אפשריים ניתן להחליף בכמה שעות של מחקר, כאשר המחקר משופר ומחוזק על ידי מנוע חיפוש של בינה מלאכותית המחפש מחקרים כימיים ומאגרי מידע אחרים. אז אתה יודע, כאשר אתה חושב על זה, הכימאי הזה לא הולך להיות מוחלף רק בגלל שהם הצליחו לדחוס שבועיים של עבודה".
ה-IMF מזהירה שאי השוויון יגדל כי לא כולם יפיקו תועלת מ-AI. הם אומרים גם שזה עלול להוביל לאי יציבות פוליטית. לדברי ה-IMF, ממשלות העולם צריכות להיות פרואקטיביות על ידי הטמעת רשתות ביטחון סוציאליות מקיפות, כמו הכשרה מקצועית של עובדים, יישום מדיניות המקדמת גישה הוגנת לבינה מלאכותית ושיתוף פעולה בין-לאומי.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל