ועדת הבחירות הפדרלית של ארה"ב צופה שהבינה המלאכותית תסכן את אמינות וטוהר הבחירות שיערכו במדינה בנובמבר הקרוב. לראשי הוועדה ולבכירים בממשלה יש חששות גוברים שתוכן שנוצר על ידי בינה מלאכותית כמו דיפ-פייק, עלול להטעות את הבוחרים.
כתב NTD אנדרו תומאס שוחח עם מומחה לבינה מלאכותית כדי ללמוד עוד על הסיכונים האפשריים.
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
ועדת הבחירות הפדרלית צופה שהבינה המלאכותית תסכן את אמינות וטוהר הבחירות שיערכו בנובמבר הקרוב. לראשי הוועדה ולבכירים בממשלה יש חששות גוברים שתוכן שנוצר על ידי בינה מלאכותית כמו דיפ-פייק, עלול להטעות את הבוחרים. כתבנו אנדרו תומאס שוחח עם מומחה לבינה מלאכותית כדי ללמוד עוד על הסיכונים הפוטנציאליים.
ועדת הבחירות הפדרלית מזהירה מפני הבינה המלאכותית. הטכנולוג אלכסנדר דה רידר אומר שהסכנה של התערבות בינה מלאכותית בתהליך הבחירות שלנו, היא רבת פנים. הוא מציין את היכולת של AI לשכפל ולהעתיק את קולו של מועמד. תוך מספר שניות בלבד של שמיעת קול מישהו אפשר ליצור שיבוטים אמינים באמצעות AI.
אז אם אתם מקבלים שיחת טלפון מפוליטיקאי או מה שנשמע כמו פוליטיקאי – אל תאמינו לזה מיד רק בגלל שזה נשמע כמו הפוליטיקאי הזה.
בינה מלאכותית מתפתחת כל כך מהר שהיא מתחילה ללמוד איך מרגישים משתמשים כך שניתן לתמרן את הרגשות האלה. הבינה המלאכותית הפכה להיות מודעת יותר מבחינה רגשית, ולכן בשנה האחרונה ראינו בינה מלאכותית שיכולה לזהות את הרגש בקולך בשיחה להתאים את תגובותיה על סמך זה. וכך זה מוביל לשיחות הדומות לאנושיות משכנעות יותר.
שלילת מידע ודיסאינפורמציה הייתה דאגה עצומה במהלך המרוץ לנשיאות 2020, אבל האם לראות באופן ממשי – זה להאמין יותר?
בינה מלאכותית יכולה כעת ליצור וידאו משכנע, זה לא מושלם, ואתה בהחלט יכול עדיין לדעת שזה נוצר באמצעות בינה מלאכותית, אבל זה נראה כאילו אנחנו ממש כמו חדשנות אחת לפני חציית "עמק המוזרות" שבו זה נהיה ממש קשה להבחין בין זיוף לאמיתי.
דה רידר מסביר שבינה מלאכותית גם מהווה איום ישיר יותר לבחירות שלנו. כעת ניתן לבקש מבינה מלאכותית לחפש נקודות תורפה בקוד שבעבר בני אדם אולי לא מצאו, אז זה אומר שבינה מלאכותית יכולה למצוא מהר יותר בעיות עם מערכות בחירות ובעצם בכל התוכנה והחומרה שמחוברת למערכת הבחירות.
AI עלולה גם לערער את האמון בתהליך הבחירות עצמו. גם אם AI לא שימשה כדי לתמרן הצבעות בקלפי, עדיין ניתן להשתמש בה כדי לערער את האמון בתוצאות הבחירות שלנו. ולכן אם ציבור לא מאמין שהבחירות היו הוגנות, זה יכול גם לערער את הבחירות בצורה משמעותית.
דה רידר מציין שהתקשורת השפיעה היסטורית על הבוחרים בארה"ב. הוא מצטט מחקר מאוניברסיטת בריגהאם יאנג (יוטה, ארה"ב) בשנה שעברה שבדק את צריכת המדיה בקרב הסטודנטים. מה יכולים הבוחרים לעשות כדי לקבוע מה נכון ומה לא כאשר הם שוקלים להצביע עבור המועמד שהם בוחרים?
האוניברסיטה הזו עשתה מחקר שבו הם משתמשים בבינה מלאכותית כדי לנתח צריכת מדיה כולל מדיה חברתית, והתברר שסוג זה של צריכת מדיה שיש לנו, הוא באופן מפתיע מנבא טוב של תוצאות הבחירות. לכן במובן מסוים, הם אומרים שאתה מה שאתה אוכל או צורך. יועץ פוליטי הגיע לכותרות בינואר לאחר ששלח הקלטה של שיחות שנוצרו ע"י בינה מלאכותית המחקות את קולו של הנשיא ג'ו ביידן. הוא הגיע לבית המשפט בשבוע שעבר כדי לעמוד בפני אישומים של הרתעת מצביעים והתחזות למועמד. אנדרו תומאס, חדשות
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל