img

img

img

img

img

מה קורה עם מידע של משתמשים בעולם ה-AI

NTD

6 באוגוסט 2024 |

| מדע וטכנולוגיה

avator

מודל הבינה המלאכותית החדש של מטא דובר 8 שפות, כותב קוד מחשב באיכות גבוהה יותר, ופותר בעיות מתמטיות מורכבות – אבל באיזה מחיר?

כתב NTD אנדרו תומאס שוחח עם מדען נתונים כדי ללמוד כיצד הפיתוח המואץ משפיע על אבטחת נתוני המשתמשים.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

תעשיית הבינה המלאכותית המתפתחת במהירות דורשת כמות הולכת וגדלה של נתונים כדי להתקדם. הטכנולוגיה העדכנית של מטא, Llama 3 מגיעה כשחברות טכנולוגיה מתחרות כדי להציג לראווה את המודלים שלהן של שפה עם "רעב לנתונים". מדען הנתונים, סידהארט גופטה, מסביר שחברות טכנולוגיה אכן נוקטות צעדים כדי להגן על נתוני משתמשים, אך הן אינן מושלמות.

בעוד שחברות מנסות כמיטב יכולתן להפוך את מערך הנתונים לאנונימי תוך שימוש בפיתוח של בינה מלאכותית, יכולות להיות בעיות שהן לא לקחו בחשבון בזמן שעשו זאת, והאבטחה היא ללא ספק דאגה גדולה, כפי שציינתי מכיוון שפריצות לנתונים אינן דבר נדיר.

חברות טכנולוגיה אוספות נתוני משתמשים כבר זמן מה, אבל גופטה אומר שהן צריכות להיות גלויות יותר לגבי כוונותיהן.

אנחנו צריכים לקחת בחשבון סיכונים רבים ושונים בעניין הזה כמו שקיפות שהיא עוד סיכון אחד גדול, צריך לוודא שהמשתמשים מודעים לאופן השימוש בנתונים שלהם. הסכמת משתמשים הוא נושא חשוב נוסף כאן כמו האם החברות מוודאות שהן מקבלות הסכמה ממשתמשים לפני שהן עושות שימוש בנתונים.

גופטה מדגיש את כמות הנתונים העצומה הזמינה לחברות טכנולוגיה כדי להכשיר את מודלי ה-AI שלהן.

בעיקרון, יש להן גישה, תלוי איזו חברה מפתחת אותה ואיזה פלטפורמה בבעלותן, יש להן גישה כמעט לכל המידע שהמשתמש מייצר על הפלטפורמה שלהן כמו גם באינטרנט הפתוח, וכך הן יכולות לאסוף את כל זה תוך כדי פיתוח ה-AI הזה ושיפורו במשך הזמן.

גופטה מציין שהבינה המלאכותית עוקפת את הרגולציה. הוא מצפה שהפער ייסגר אך בינתיים חברות הטכנולוגיה יצטרכו לאזן בין חדשנות לבין הגנה על נתוני משתמשים והפרטיות שלהם. אנדרו תומאס, חדשות


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל

כתבות אחרונות