מכתב מאת אוסאמה בן לאדן פורסם לאחרונה בטיקטוק והפך לפופולרי, במיוחד בקרב הגולשים הצעירים.
קארל זייבו, סגן נשיא ארגון Net Choice אומר שהבעיה שלנו אינה טכנולוגית אלא חברתית.
לדבריו, האחריות מוטלת על האזרחים ולא על הממשלה.
"לאסור על שימוש בטכנולוגיה אינו פתרון. רואים זאת במשטרים רודניים. במקום זאת, עלינו לקחת אחריות אישית ולעשות מה שנכון ולחנך", אומר זייבו.
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
ארגון Net Choice פועל כדי להפוך את האינטרנט למקום בטוח עבור חופש היזמות ולמען חופש הביטוי. סגן נשיא החברה קארל זייבו אומר כי לא ניתן להטיל את האשמה על האינטרנט בלבד לגבי הסוגייה שהאמריקנים מתמודדים איתה כיום.
"כלומר, הבעיה שלנו אינה טכנולוגית אלא חברתית. הבעיה האמיתית כאן היא שהדור הבא רואה ברשת מכתב של אוסאמה בן לאדן ורואה בכך משהו אמין וחושב שיש פה הצהרה הגיונית שנעשתה על ידי אדם הגיוני".
זייבו אומר שהורים ומורים צריכים לעשות 3 דברים חשובים:
"אנחנו צריכים לראות, אנחנו צריכים ללמד ואנחנו צריכים לדבר. אנחנו צריכים לראות מה הילדים שלנו או בני הנוער שלנו עושים ברשתות החברתיות. אנחנו צריכים לדעת מה הם רואים. אנחנו צריכים ללמד: צר לי, אבל הרוצחים והמפלצות שהיו בהיסטוריה הן מפלצות ואנחנו צריכים להסביר זאת באופן חד משמעי. אם זה היה היטלר, ואם זה היה מאו ואם זה כעת אוסאמה בן לאדן או אם זה הקומוניזם – אלה הם דברים רעים מאת אנשים רעים. ולבסוף אנחנו צריכים לדבר. כשהמצבים האלה מתעוררים, אנו כהורים, אנו כמחנכים, אנו צריכים לנקוט עמדה ולנהל שיחה עם בני הנוער שלנו, עם הילדים שלנו ולהסביר להם מה היה אסון התאומים, מה עשה אוסאמה בן לאדן ואיזה סוג של רוצח אכזרי וחסר רחמים הוא. אז אני חושב שזו הסיבה שאנו צריכים לטפל בזה".
זייבו מייעץ לצפות בפרסומים עדכניים ברשתות החברתיות כהזדמנות לשוחח עם הדור הצעיר יותר וללמד אותם את ההבדל בין מידע לבין מידע כוזב.
"אבל זה המקום שאנו צריכים לשאול את עצמנו מה הפתרון. והפתרון בסופו של דבר, מוטל עלינו. אנו צריכים לעשות עבודה חינוכית טובה יותר, וללמד שהאנשים הרעים האלה הם אנשים רעים. אז לא איכפת לי אם הם מקבלים מידע כוזב מטיקטוק, או אם זה מגיע מחברי קונגרס הממשיכים לומר שישראל מפגיזה בתי"ח, או אם אפילו בדף הראשי של ה"ניו יורק טיימס" כתוב אותו דבר. אנו צריכים לשוחח כי בסופו של דבר מידע רע הוא מידע רע. הוא יצא החוצה ומה שאנו צריכים לעשות זה להסביר למה הוא רע, למה הוא לא נכון. ולמה לאוסאמה בן לאדן אין בשום אופן מקום בדיונים החברתיים שלנו".
הוא מטיל את האחריות ישירות על האדם הפרטי ולא על הממשלה.
"לאסור על שימוש בטכנולוגיה אינו פתרון. רואים זאת במשטרים רודניים. במקום זאת, עלינו לקחת אחריות אישית ולעשות מה שנכון ולחנך. אז פה זה נהיה ממש מפחיד כשממשלות מתערבות ומתחילות לומר לנו מה אנו יכולים להגיד ומה איננו יכולים להגיד. זה המקום שבו אנו צריכים להפסיק לרגע ולומר: אתם יודעים משהו, אולי התשובה אינה הממשלה. אולי התשובה היא אנחנו".
זייבו אומר שהפצת מידע רע תקרה ללא קשר לאיסור על מידע. הוא אומר שהבעיה היא תרבותית והפתרון טמון בחינוך.
חברה | מדע וטכנולוגיה |
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל