img

img

img

img

img

הפנטגון אישר אספקת פצצות מצרר לאוקראינה

NTD

9 ביולי 2023 |

| ארה"ב

avator

משרד ההגנה האמריקני הודיע שהוא ישלח פצצות מצרר לאוקראינה. ההחלטה אושרה גם על ידי הנשיא ביידן.
פצצות מסוג זה הן נשק הרסני ושנוי במחלוקת שהשימוש בו נאסר ביותר מ-100 מדינות.

כתב NTD ג'ייסון פרי עם העדכונים האחרונים.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

עדכון חשוב אודות הסיוע הצבאי של ארה"ב לאוקראינה. הפנטגון החליט שהוא ישלח פצצות מצרר לאוקראינה. פצצות מסוג זה הן נשק שנוי במחלוקת ששימוש בהן נאסר על ידי יותר מ-100 מדינות. כתבנו ג'ייסון פרי עם העדכונים האחרונים.

ארה"ב אישרה שתשלח תחמושת מצרר כדי לעזור לאוקראינה להדוף את הפלישה הרוסית, אך זהו נשק מאוד שנוי במחלוקת וארה"ב עצמה הפסיקה להשתמש בו ב-2016 בשל הסכנה שהוא מהווה לאזרחים. מעל 120 מדינות אסרו את השימוש בנשק מסוג זה באמצעות האמנה על תחמושת מצרר. פצצות מצרר ידועות גם כתחמושת קונבנציונלית משופרת דו-תכליתית (DPICM).

מהן בדיוק פצצות מצרר ולמה הן כל כך שנויות במחלוקת? התרמילים שלהן אוגדים בתוכם מספר רב של "פצצונות" קטנות יותר, וניתן להטילן ממטוסים, לשגרן מטילים או לירות מתותחים. התרמיל מתבקע באוויר ומשחרר את ה"פצצונות" שמתפזרות על פני מרחב גדול, מתוך כוונה לפגוע בכמה מטרות בו-זמנית. על פי מאמר באתר e-Armor, כתב עת של צבא ארה"ב, כל תרמיל יכול לשאת 88 פצצונות, ולכל פצצונת יש טווח קטלני של כ-10 מ"ר. הבעיה היא שלא כל הפצצונות מתפוצצות לאחר פגיעה בקרקע. התחמושת שלא התפוצצה יכולה להתפוצץ שלא בכוונה על ידי אזרחים שנים או אפילו עשרות שנים מאוחר יותר. דבר אחד שהפנטגון מתמקד בו הוא שיעור הנפלים הנותרים מכיוון שהצלב האדום דיווח ש-10% עד 40% תחמושת מצרר לא התפוצצה לאחר פגיעתה בקרקע בעימותים האחרונים. דובר הפנטגון, הגנרל פאט ריידר, התייחס לנושא ביום חמישי:

"הייתי אומר שיש לנו מגוון רב של DPICM במחסנים שלנו, ואלו שאנחנו שוקלים לספק לא יכללו את הגרסאות הישנות יותר עם שיעורי נפל גבוהים מ-2.35%".

הוא הסביר כיצד תחמושת מצרר יכולה לעזור לאוקראינה בשדה הקרב:

"מה שנשק DPICM מביא לשדה קרב הוא יכולת נגד שריון ונגד אדם. כך שבעיקרון ניתן להטעין אותו עם מטעני נפץ שחודרים לשריון או עם תחמושת רסיסים שנועדה לפגוע בבני אדם. אז ברור, זו יכולת שתועיל בכל סוג של מבצעים התקפיים".

איך נאט"ו מטפל בבעיה כשרוב מדינות נאט"ו אסרו תחמושת מצרר?

"על בעלי ברית ספציפיים לקבל החלטות על סוג הנשק. כל בעלי הברית מסכימים שעלינו לספק תחמושת לאוקראינה. לנאט"ו כברית צבאית בין מדינות אין עמדה על האמנה משום שיש השקפות שונות בין המדינות החברות בברית לגבי האמנה".

ג'ייק סאליבן, היועץ לביטחון לאומי, אמר שזו החלטה קשה לקבל בהתחשב בסיכון הנשקף לאזרחים. בסופו של דבר התקבלה המלצה פה אחד של צוות הביטחון הלאומי והנשיא ביידן קיבל את ההחלטה הסופית לשלוח את פצצות המצרר לאוקראינה.

ארה"ב | מלחמה באוקראינה |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל