img

img

img

img

img

תופעה מחרידה בארה"ב: דרישות כופר פיקטיביות על "חטיפת ילדים"

NTD

20 בנובמבר 2023 |

| ארה"ב

avator

תופעה מחרידה בארה"ב בימים אלה. אזרחים מקבלים שיחות טלפון לפיהן ילדם נחטף והם נדרשים לשלם כופר בסכומים גבוהים כדי לשחררו.

לפי הערכות, עד כה כבר נגנבו כבר כמה מיליארדי דולרים מההורים המבוהלים.

מומחה לטכנולוגיה מנסה להציע דרך להתמודד עם התופעה.

כתב NTD ג'ק בראדלי עם הפרטים.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

"הטלפון שלי צלצל. זה היה בני. בקול בוכה הוא אמר, "אבא הייתה לי תאונה, פגעתי במכונית אחרת בה נהגה אישה בהיריון. האף שלי נשבר, הם עצרו אותי".

גרי שילדהורן היה הקורבן להונאה טלפונית באמצעות בינה מלאכותית. הפושעים השתמשו בבינה מלאכותית יוצרת כדי ליצור חיקוי של קולו של הבן. הם השתמשו בקולו כדי לגרום לו לחשוב שבנו בכלא. הדרך היחידה להשתחרר מהכלא היא באמצעות סנגור ציבורי מסתורי בשם ברי גולדשטיין, שיעזור לשלם את הערבות שלו.

"מר גולדשטיין, האם אתה יכול לשלם את הערבות עבור בני?" – "כן… אתה צריך להעביר לי 9,000 דולר". כמה דקות אחרי, אני מקבל שיחת וידאו מבני, מצביע על אפו ואומר, "אתה רואה האף שלי בסדר, אני בסדר, רימו אותך".

סיפורו של שילדהורן הוא אחד מרבים, שנשמעו ביום חמישי בוועדת הסנאט לענייני זקנה. ועדת הסחר הפדרלית (FTC) מעריכה כי הסכום שאנשים מבוגרים איבדו בהונאות עומד על 50 מיליארד דולר ב-2022.

"היא חזרה ואמרה "אימא, אימא, אימא", וזה נשמע בדיוק כמו הקול שלה.

"עניתי לשיחת הטלפון, זו הייתה בתי בת ה-15, בוכה ומתייפחת, קוראת "אימא, אימא, עזרי לי, האנשים הרעים האלה מחזיקים בי. עזרי לי".

"שמעתי סירנות ואת קולה של בתי אומרת בבכי, "אימא עשיתי תאונה".

ההונאות האלה בדרך כלל מתוכננות בקפידה כדי שישמעו אמיתיות ככל שניתן. נורת אזהרה שכיחה: בהונאות בדרך כלל דורשים להעביר כסף במסלול שאינו ניתן למעקב. זה נעשה בדרך כלל באמצעות עסקאות קריפטו, בקיוסק קריפטו ובאמצעות כרטיסי מתנה. אחת הדרכים לסכל הונאות כאלה היא ליצור סיסמה בקרב החברים והמשפחה. לוודא שאינכם מפרסמים את הסיסמה הזו, או לא שולחים אותה בדוא"ל, כי האקרים יכולים להשיג גישה לזה. אך אם מישהו מתקשר אליכם, אתם יכולים לבקש אימות סיסמה.

טום רומנוף, מומחה לטכנולוגיה, אומר שסביר להניח שהפושעים לא ידעו את הסיסמה. אם הם אינם יכולים לספק אותה, סימן שזו הונאה. לרשויות אכיפת החוק קשה מאוד לעצור הונאות כאלה. למעשה ייתכן שהם אפילו לא ינסו.

"הרגע הזה של פחד איום ונורא קרוב לוודאי טלטל את ג'ניפר עד היסוד. המשטרה אמרה כי אין באפשרותה לעשות דבר. שום העברה כספית לא בוצעה. לדבריהם, שום פשע לא בוצע".

הסנטור מארק קלי סבור כי זו פרצה בחוק, והוא בוחן חקיקה אפשרית שתעסוק בהונאות מסוג זה.

NTD חדשות | ארה"ב | מדע וטכנולוגיה |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל