img

img

img

img

img

מחירי הנפט מזנקים אך חברות הנפט האמריקניות לא מתלהבות לקדוח, מדוע זה קורה?

NTD

12 באפריל 2022 |

| מלחמה באוקראינה

avator

לנוכח המלחמה הנמשכת באוקראינה גובר החשש בעולם מפני מחסור בנפט וגז ומפני עליית מחירים נוספת. מדינות אירופה שהיו תלויות ברוסיה מחפשות אלטרנטיבה ופונות כעת למדינות כמו ערב הסעודית, איראן וונצואלה. קמפבל פוקנר, סגן נשיא בכיר ומנתח נתונים ראשי בחברת OTC Global holdings מכנה את ארה״ב ״ערב הסעודית של הגז הטבעי״ וקורא לה לייצר יותר גז טבעי כדי לסייע למדינות נאט״ו.

הנשיא ביידן הבטיח מיד לשלוח 15 מיליארד טון מעוקב של גז טבעי נוזלי עד סוף 2022 ולספק 50 מיליארד טון מעוקב בשנה עד 2030.

בתחילת שנות ה-2000 התגלו שיטות חדשניות לקידוחי פצלי שמן וגז כמו סידוק הידראולי (Fracking), וב-2018 הפכה ארה״ב ליצרנית הנפט המובילה בעולם. זאת למרות שמבחינת מאגרי המרבצים היא מדורגת רק במקום ה-5 בעולם. אולם שיטות חדשניות אלה היו יקרות מאוד ועד מהרה נותרו ללא מימון.
במהלך המהומות של קיץ 2020 ומשבר הקורונה ירד הביקוש לנפט, ועשרות חברות נפט אף פשטו את הרגל. בשנת 2022 העלה ממשל ביידן את שיעורי התמלוגים לחברות הגז והנפט הקודחות על קרקעות ציבוריות ובד בבד הפסיק להשקיע בתעשייה זו, ולעומת זאת השקיע תקציבי ענק בפיתוח אנרגיה ירוקה שעדיין אינה יכולה לשמש כחלופה מעשית.

התוצאה של כל אלה היא שתעשיית הנפט האמריקנית שנאלצה להשיג מימון בכוחות עצמה ועברה מסע הכפשה ושיימינג מצד הממשל האמריקני הנוכחי, אינה מעוניינת כל כך לשתף פעולה עם התחייבות של ממשל ביידן, שממילא אינו מבטיח לה עתיד זוהר.

ארה"ב | מלחמה באוקראינה | קורונה |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל