בזירה הבין-לאומית, ארגון הבריאות העולמי (WHO) מינה את צפון קוריאה לוועד המנהל שלו יחד עם 9 מדינות נוספות. המהלך עורר תדהמה ודאגה מכך שליריבתה של ארה"ב תהיה כעת השפעה מוגברת בארגון. שוחחתי הבוקר עם ד"ר סקוט אטלס, כדי לשמוע מה דעתו על כך. ד"ר אטלס כיהן כיועץ לכוח המשימה של הבית הלבן לענייני קורונה וכעת הוא עובד כחוקר בכיר ב"מכון הובר" של אוניברסיטת סטנפורד. בואו נראה.
– ד"ר סקוט אטלס ברוך הבא. ארגון הבריאות העולמי עשה צעד משמעותי כלפי צפון קוריאה כשבחר בה לאחרונה לוועד המנהל שלו. המהלך מעורר חשש בקרב רבים לאור הלוחמנות שהמשטר מפגין בזירה הבין-לאומית ולאור עברו בהפרת זכויות אדם. מה תגובתך על כך?
– ובכן, זו הפתעה וזה גם מצביע על כך שאנו צריכים לפעול מתוך ספקנות משמעותית או לפחות לבחון באופן ספציפי את מה שאנו מקבלים בתמורה לכספינו. ארה"ב היא התורמת מספר 1 לתקציב של ארגון הבריאות העולמי. זה עתה היא אישרה תקציב של 7 מיליארד דולר בשנה. אז ארה"ב היא התורמת מספר 1 כמדינה, ויש גם תרומות פילנטרופיות המהוות כ-80% מהמימון שבהן התורם השני הכי חשוב בגודלו זהו גוף אמריקני – קרן ביל גייטס. אנחנו כמובן תמיד צריכים לבדוק ולשאול לאן מופנה הכסף של משלמי המיסים האמריקנים, אבל כאן אנחנו מממנים ארגון שיש לו היסטוריה אמיתית של מדיניות המבוססת על אידאולוגיה במקום על מדיניות שהובילה להצלחה, קו שתואם את המדיניות של סין, ובמיוחד המנהל הנוכחי של ארגון הבריאות העולמי. וכעת מדינה נוספת התואמת לחלוטין את המדיניות של סין, למען האמת, שזו צפון קוריאה, תקבע את האג'נדה של הארגון, אני חושב שכאמריקנים עלינו לדאוג.
לארגון ה-WHO יש עבר של כישלונות חמורים, ואיני מדבר רק על המגפה הנוכחית. אני מדבר על כישלונות חוזרים ונשנים כמו למשל עם שפעת החזירים (1N1H), עם האבולה, עם נגיף הזיקה, שהתגובה להם הייתה מאוחרת מאוד. מנכ"ל ה-WHO, תאודרוס, שיבח את סין על השקיפות שלה וטען למעשה, שסין היוותה "דוגמה" לטיפול במגפה. אז אני חושב שזה מסוכן מאוד. ה-WHO הוא ארגון שאין לו אותו סדר עדיפויות כמו שיש למדינות חופשיות ואם יש לך ארגון בין-לאומי, יש לכך ערך אם הוא פועל בפתיחות, אם הוא שקוף, ואם הוא תואם את האג'נדה של ארה"ב, אם אנחנו הולכים לממן אותו. אז אני חושב שזה מסוכן מאוד. אם צפון קוריאה מצטרפת, אין צורך אפילו לומר זאת, זו כמעט סאטירה שצפון קוריאה תהיה בהנהלה של ארגון הנמצא בחסות האו"ם, בזמן שצפון קוריאה התרברבה פעמים רבות בכך שהפרה החלטות של האו"ם.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל